Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιβεβαίωσε πως γνώριζε για το ατύχημα ο Φ. Συρίγος

Επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος ότι γνώριζε μία ημέρα πριν γίνει το επικείμενο τροχαίο που θα συνέβαινε στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ύστερα από τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα έδρας, είπε στην κατάθεσή του ότι, σύμφωνα με όσα έγραψε κα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εκείνες τις μέρες είχε πληροφορηθεί από πρόσωπο του περιβάλλοντος των δύο αθλητών για το επικείμενο ατύχημα.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η φυγή των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών από το Ολυμπιακό Χωριό συνιστούσε αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ που είχε διαταχθεί από τη ΔΟΕ και τον πρόεδρό της, Ζακ Ρογκ. Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι η ΔΟΕ πιεζόταν από τις ανώτερες αρχές του στίβου για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο αθλητές, οι οποίοι «τελούσαν σε καθεστώς διαρκούς εξαφάνισης». Μάλιστα, όπως είπε, ο κ. Ρογκ τηλεφώνησε στον Λάμπη Νικολάου, μέλος της ΕΟΕ, προκειμένου να εμφανιστούν στο Ολυμπιακό Χωριό και να υποβληθούν σε έλεγχο οι δυο αθλητές. Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η ΔΟΕ πίεζε για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις του στίβου απειλούσαν ότι αν δεν ελεγχθούν, «θα τίναζαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στον αέρα».

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι το τροχαίο δεν οργανώθηκε και δε σχεδιάστηκε από τους ίδιους, αλλά από τον Χρήστο Τζεκο, που, επίσης, κατηγορείται και, ο οποίος, διέψευσε αυτό το γεγονός.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των δυο αθλητών, πίεσε τον κ. Συρίγο να κατονομάσει την πηγή του, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και στην άρνηση του μάρτυρα ζήτησε από το δικαστήριο να τον διώξει, αίτημα που απερρίφθη.

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει δίκη προθέσεων και ότι κρίνει εκ του αποτελέσματος τη συμπεριφορά των δύο αθλητών. «Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο συνιστούσε αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: