Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ-Κρύο, αλλαγές και αισιοδοξία

Με μια προπόνηση που έγινε σε ένα από τα προπονητικά γήπεδα της Ντιναμό Μόσχας, στους -16 βαθμούς Κεσλίου, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που αναμένεται να επικρατούν στο παιχνίδι της Τρίτης με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Η θερμοκρασία που επικρατούσε την ώρα της χθεσινής προπόνησης είναι στα όρια της αναβολής αγώνα για τα δεδομένα της UEFA και σήμερα το μεσημέρι θα συζητήσει το ενδεχόμενο αλλαγής ώρας της αναμέτρησης.
Πέρασε σε 4-2-3-1 ο Χάβος
Η είδηση που έβγαλε η χθεσινή προπόνηση είχε να κάνει με την επιστροφή στο 4-2-3-1. Ο τεχνικός του «δικέφαλου» δεν άλλαξε κανέναν από τους επτά που δοκίμασε πίσω από τη μεσαία γραμμή στο 4-4-2 του Σαββάτου (Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς), πέρασε τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά, κράτησε τον Βιεϊρίνια στα αριστερά, επανέφερε τον Ιβιτς στην ενδεκάδα (ως επιτελικό μέσο) και διατήρησε στη κορυφή της επίθεσης τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Λίνο: «Θα ψάξουμε το γρήγορο γκολ»
Ρεαλιστής αλλά και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλβεζ Λίνο στις δηλώσεις του λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναγνώρισε τις δυσκολίες του εγχειρήματος της ανατροπής των δεδομένων, όμως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ενώ έδειξε να μην ασχολείται τόσο με τις «πολικές» θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατούν την ώρα του αγώνα:
«Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Παίζουμε με μια καλή ομάδα, η οποία κατάφερε να μας κερδίσει στην έδρα μας, κάτι που είναι σημαντικό όταν μιλάμε για διπλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτό που προσπαθήσαμε να πετύχουμε στην Τούμπα θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε στη Μόσχα, και μιλάω για ένα γρήγορο γκολ που θα το αναζητήσουμε. Αν καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε το σκορ του πρώτου αγώνα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τότε όλα είναι πιθανά για εμάς» σχολίασε ο 33χρονος αμυντικός, ενώ για τις καιρικές συνθήκες ανέφερε:
«Το γνωρίζουμε, αλλά είναι κάτι που δεν μας απασχολεί και δεν μας πειράζει. Το κρύο είναι ένα παράγοντας που υπάρχει μερικές φορές μέσα στο ποδόσφαιρο. Θα είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες. Φέτος παίξαμε και στο Ζάγκρεμπ, όπου και εκεί ο καιρός δεν ήταν καλός και είχε αρκετό κρύο».
Ο «Μούσλι»... αστυνομικός
Αν υπήρχε στοιχηματισμός για το ποιος από τους παίκτες θα? έμπαινε πρώτος στο κλίμα του ταξιδιού, η επιλογή «Ζλάταν Μουσλίμοβιτς» θα είχε τον μεγαλύτερο τζίρο. Ο Βόσνιος πήρε -από έναν από τους επιβάτες της πτήσης που το είχε ήδη προμηθευτεί- ένα από τα χαρακτηριστικά καπέλα που χρησιμοποιούν οι Μοσχοβίτες αστυνομικοί για να προστατευτούν από το κρύο και το φόρεσε, φωνάζοντας χαρακτηριστικά στους συμπαίκτες του «τώρα είμαι έτοιμος» και πόζαρε με άνεση στο φωτογραφικό φακό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης επικρατούσε ησυχία, με τους παίκτες να περνούν τις τρεις ώρες με ταινίες στον υπολογιστή (Σαλπιγγίδης), μουσική (Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια), αλλά και με βιβλία.
Οι... γουρλήδες της Πόλης
Την αποστολή του ΠΑΟΚ ακολούθησε -ως επιβάτης και φίλαθλος του ΠΑΟΚ- ο πιλότος του τσάρτερ που πήγε στην Κωνσταντινούπολη. «Αυτήν τη φορά δεν πιλοτάρω εγώ, διότι ήρθα για να δω την ομάδα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και τώρα» είπε στον Θοδωρή Ζαγοράκη όταν ο τελευταίος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο. Στο τσάρτερ της αποστολής βρέθηκε και ο τραγουδιστής (και? άρρωστος ΠΑΟΚτσής) Διονύσης Μακρής, που επίσης είχε ακολουθήσει τον «δικέφαλο» στην Κωνσταντινούπολη, και όλοι ελπίζουν πως η παρουσία όσων είχαν δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε θα φέρει γούρι.
«Ενα γκολ για να με φτιάξει»
Κατά το ρητό, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτό πιστεύουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που, παρά την ήττα του «δικέφαλου» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Πέμπτη, φώναξαν συνθήματα πρόκρισης κατά την άφιξη των παικτών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής.
«Ενα γκολ για να μας φτιάξει και να πάμε στους ''16''» τραγουδούσαν οι περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας βέβαια πως το ένα γκολ είναι η αρχή, που... είναι και το ήμησι του παντός και στη συγκεκριμένη περίπτωση της πρόκρισης του «δικέφαλου» στην επόμενη φάση. Πλην των φιλάθλων που ταξίδεψαν με το τσάρτερ της ΠΑΕ, από το αεροδρόμιο αναχωρούσε την ίδια ώρα και ένα από τα τσάρτσερ συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες να απολαμβάνουν ένα ζεστό χειροκρότημα στο δρόμο για την παγωμένη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: