Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ ξαναβρίσκει το κέφι να μιλά για ποδόσφαιρο!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ΑΕΚ που δείχνει ο Τραϊανός Δέλλας και το διπλό στοίχημα μιας ομάδας που θέλει να επιστρέψει και να κάνει πρωταθλητισμό σε χρόνο dt.
Για την ΑΕΚ η σύμπτωση είναι φοβερή. Με τον Πανθρακικό ήταν που, τον Απρίλιο του 2013, έκοψε κάθε συζήτηση για ποδόσφαιρο και υποχρεώθηκε να συζητά για άλλα πράγματα και κυρίως για την επανεκκίνηση και την ανασυγκρότησή της. Με τον Πανθρακικό είναι που, σήμερα, άρχισε να ξαναβρίσκει διάθεση να συζητά για ποδόσφαιρο. Διότι περίπου 17 μήνες αργότερα μπορεί ακόμη να ζει σε χαμηλότερη κατηγορία αλλά η πρώτη επίσημη αναμέτρησή της με μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας την βρήκε μπροστά στη διαπίστωση ότι πορεύεται ποδοσφαιρικά προς τη σωστή κατεύθυνση.
ADVERTISEMENT
Εχει ειπωθεί πολλάκις, για την ΑΕΚ το ζητούμενο δεν είναι μόνο αυτό που για το όνομά της θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή η επιστροφή στη Superleague. Είναι και η προοπτική, δηλαδή η δημιουργία μιας βάσης ποδοσφαιριστών που θα αποδειχθούν έτοιμοι σε ποιότητα και νοοτροπία για να σηκώσουν στην πλάτη το βάρος του στόχου να κάνουν πρωταθλητισμό “με την πρώτη” την επόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Αυτή η κουβέντα ήταν αρκετά έντονη, σε επίπεδο προσδοκιών, και πέρσι. Φέτος όμως είναι αλλιώς, διότι ο χρόνος λιγοστεύει. Το πρωτάθλημα της Football League, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, θα ολοκληρωθεί στη μέση του καλοκαιριού. Ο χρόνος για να μοντάρει η ΑΕΚ την ομάδα της επόμενης σεζόν, εφόσον έχει επιτύχει τον στόχο της ανόδου, δεν θα είναι πολύς. Και η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει σε ακόμη ένα καλοκαίρι πλήρους αλλαγής του ρόστερ της.
Ολα αυτά τα δεδομένα είναι “σεταρισμένα” στον σκληρό δίσκο του προπονητή της, ο οποίος δουλεύει σήμερα με το μυαλό στο αύριο και την ανησυχία να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν μαθημένοι να φορούν φανέλα μεγάλης ομάδας. Η δουλειά του, η αποστολή του είναι πολύ πιο σύνθετη και απαιτητική από αυτή που κάνει ο μέσος προπονητής μιας ομάδας της Football League. Γι' αυτό και δεν μπορεί να του αρκεί του Τραϊανού Δέλλα η σημερινή εικόνα μιας ΑΕΚ που κατορθώνει να βγάζει εικόνα υπεροχής έναντι του Πανθρακικού για 45' λεπτά, ή για 20' λεπτά στο φιλικό με τη Ρόμα.
Το στοίχημα μέσα στο στοίχημα της άμεσης επιστροφής στην Superleague για την ΑΕΚ είναι η έναρξη της επόμενης προετοιμασίας να τη βρει με περισσότερους από πέντε “περσινούς” ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι, κατάλληλοι και επαρκείς για μια ΑΕΚ που θα βάζει στόχο να κάνει πρωταθλητισμό.
Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι ο κόσμος της ξαναβρίσκει σιγά σιγά διάθεση να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της, κι ας βρίσκεται ακόμη σε χαμηλότερη κατηγορία και μακριά από τον πρωταθλητισμό και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι η σημερινή ομάδα δυσκολεύεται πολύ να βρει ρυθμό, επειδή δεν βρίσκει παιχνίδια, με συνέπεια να της γίνεται πολύ δύσκολο να προετοιμάζεται για τα ματς του κυπέλλου, αυτά που ο κόσμος της τα περιμένει πώς και πώς για να παίρνει ενέσεις ηθικού και κουράγιο για να αντέξει και την φετινή δοκιμασία μέχρι την επιστροφή της ΑΕΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: