Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα… άδεια προκριματικά της Ευρωλίγκα!

Κανονικά τα προκριματικά για μία θέση στην Ευρωλίγκα θα έπρεπε να είναι κάτι σαν γιορτή του μπάσκετ. Στην πράξη αντί να διαφημίζουν το άθλημα στην Ευρώπη, το δυσφημούν.

Τα… άδεια προκριματικά της Ευρωλίγκα
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Οι άδειες εξέδρες στην Οστάνδη ακόμα και στο ματς των γηπεδούχων προκαλούν κατάθλιψη και δεν δικαιώνουν την Ευρωλίγκα για την επιλογή της. Και φυσικά αποδεικνύουν ότι με το ζόρι επέκταση δεν γίνεται.

Δεν αγαπούν όλοι το μπάσκετ το ίδιο. Και η άποψη περί μη συμμετοχής τρίτης ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση – έστω και στα προκριματικά – δεν κάνει κακό μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά κατ’ επέκταση και στην Ευρωλίγκα. Γιατί λίγες χώρες στην Ευρώπη ασχολούνται και αγαπούν το μπάσκετ, όσο στην Ελλάδα. Και όσοι σπεύσουν να πουν για χαμηλά μπάτζετ, ας σκεφτούν ότι καμία ομάδα πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν έχει κίνητρο να δώσει κάτι παραπάνω για να παίξει στο… πουθενά. Γιατί στην πραγματικότητα το Eurocup φέρνει μόνο πολλά έξοδα, καθόλου έσοδα και πέρα από το όποιο πρεστίζ για ευρωπαϊκή συμμετοχή, δεν προσφέρει κάτι άλλο στις ομάδες.
Είναι προφανές ότι στην Ευρωλίγκα πρέπει να σκεφτούν κάτι διαφορετικό και κυρίως να μην γελοιοποιούν το  άθλημα με τέτοιου είδους προκριματικά… Γιατί και άδεια γήπεδα βλέπουμε κι ένα κακό ματς – λογικό Σεπτέμβρη μήνα – μπορεί να πετάξει έξω μία καλή ομάδα. Οπως πήγε να συμβεί με την Ούνικς στο ματς με την Ζιέλονα Γκόρα.
Υ.Γ: Περισσότερο ενδιαφέρον από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα έχουν τα φιλικά τουρνουά στην Ευρώπη. Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάλαγα ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή.  Πολλοί πίστευαν πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά μετά το ματς με τους Ισπανούς θα αναθεωρηθούν απόψεις και κυρίως ο Ολυμπιακός θα προσγειωθεί ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: