Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μας»

Μόνο το μπάσκετ έχουν στο μυαλό τους, Σούλης και Χάρης Μαρκόπουλος, όπως υποστήριξε ο τελευταίος. «Είναι η ζωή μας», τόνισε ο νεαρός κόουτς. Τι είπε για το προπονητικό του ντεμπούτο με τον Κόροιβο.

Μαρκόπουλος: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μας»
Με νίκη στο Κύπελλο ενάντια στο Λαύριο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ως προπονητής του «νεοφώτιστου», Κόροιβου Αμαλιάδας, ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο 32χρονος τεχνικός τόνισε πως θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν, επισημαίνοντας πως στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α1, που θα συνοδευτεί με καλό μπάσκετ.

Επιπλέον, παραδέχτηκε πως δέχεται συμβουλές από τον πατέρα του (Σούλη), καθώς το άθλημα που υπηρετούν είναι και η καθημερινή τους απασχόληση.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στους παίκτες που χρειάζεται ακόμα ο Κόροιβος προκειμένου να συμπληρώσει το ρόστερ του, αλλά και στο προφίλ που θα έχει του χρόνου ο σύλλογος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Πως αποφάσισες να κάνεις ντεμπούτο στην Basket League ΟΠΑΠ ως πρώτος προπονητής με τον «νεοφώτιστο» Κόροιβο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα καθοδηγήσω τον Κόροιβο στην πρώτη του συμμετοχή στην Basket League ΟΠΑΠ. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η ομάδα με προσέγγισε χωρίς να γνωριζόμαστε προηγουμένως. Θεώρησα πολύ τιμητικό ότι με εμπιστεύτηκαν και πως είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως πρώτος προπονητής. Έτσι αποφάσισα να κάνω μαζί με τον Κόροιβο την προσπάθεια μας την νέα σεζόν».

-Οι φιλοδοξίες οι προσωπικές ποιες είναι στο ντεμπούτο του ως χεντ κόουτς;

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι συνυφασμένες με εκείνες της ομάδας. Εκείνα που θέλουμε ως ομάδα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να χαιρόμαστε το μπάσκετ μέσα από καλές συνεργασίες. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας διότι ίσως είχαμε τις περισσότερες δυσκολίες να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας από τις υπόλοιπες ομάδες της Α1».

-Ο ενθουσιασμός του «νεοφώτιστου» και των φιλάθλων της Αμαλιάδας που για πρώτη φορά θα δουν ομάδα τους στην Α1 θα είναι από τα «όπλα» του Κόροιβου στην «μάχη» της παραμονής;

«Ο φίλαθλος κόσμος της Αμαλιάδας έχει μεγάλη… δίψα για να παρακολουθήσει τον Κόροιβο απέναντι σε ομάδες της Basket League και εμείς θέλουμε τις δύο ώρες που θα έρχεται στο γήπεδο να περνάει ευχάριστα. Ως προπονητής θέλω από την ομάδα μου να έχει καλές συνεργασίες και να παίζει ομαδικά για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η παρουσία του κόσμου μπορεί να μας δώσει κίνητρο και δύναμη, αλλά ενδεχομένως πίεση και άγχος. Γι’ αυτό πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά και να την “εκμεταλλευτούμε” υπέρ μας. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας και κόσμος να καταλάβει ότι παίζουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κατά την διάρκεια του οποίου χρειαζόμαστε την στήριξη του».

-Ο πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή;

«Για τις περισσότερες ομάδες ο βασικός στόχος για την νέα σεζόν είναι η παραμονή και εάν τον επιτύχουν θα κοιτάξουν πιο ψηλά στην διάρκεια της χρονιάς. Γνωρίζουμε που… πατάμε και βρισκόμαστε. Είχαμε προβλήματα να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας, αλλά θα δουλέψουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην Α1».

-Φοβήθηκες καθόλου πριν ή όταν αποφάσισες να πεις το «ναι» στον Κόροιβο;

«Πάντα όταν παίρνεις μια απόφαση υπάρχουν προβληματισμοί, θετικές και αρνητικές σκέψεις, αλλά να φοβηθώ ποιο πράγμα; Έχω περάσει πολύ χειρότερα και εκείνο που έχω διδαχθεί είναι ότι στην ζωή πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή και να χαιρόμαστε την κάθε μέρα και την δουλειά μας. Υποχρέωση μας είναι να δίνουμε κάθε μέρα το 100% στο γήπεδο. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε κάθε μέρα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

-Την 4η αγωνιστική στον αγώνα του Κόροιβου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» θα αντιμετωπίσεις τον πατέρα σου σε επίσημο αγώνα αυτή την φορά και όχι σε φιλικό ματς όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα. Πως σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή;

«Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αλλά δεν το σκέφτομαι γιατί προέχουν άλλα πράγματα, η ολοκλήρωση του ρόστερ μας, η προετοιμασία και οι αναμετρήσεις που μεσολαβούν. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να εστιάσουμε στις ομάδες και όχι στα πρόσωπα. Άλλωστε οι πρωταγωνιστές του αθλήματος είναι οι παίκτες και όχι οι προπονητές».

-Με τον πατέρα σου μιλάτε για τις ομάδες σας;

«Ναι και είναι λογικό να μιλάμε για ομάδες μας. Το μπάσκετ είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας και να λογικό να μας απασχολεί. Ασφαλώς μιλάω και με πολλούς άλλους προπονητές και όχι μόνο με τον πατέρα μου».

-Πόσες και ποιες κινήσεις απομένουν για να ολοκληρώσετε το ρόστερ σας;

«Θέλουμε άλλους δύο παίκτες. Έναν ψηλό και έναν περιφερειακό. Ξεκινήσαμε την στελέχωση του ρόστερ στις 15 του περασμένου Αυγούστου με μηδέν παίκτες και με την δεδομένη δυσκολία ότι ένας Έλληνας παίκτης επιλέγει πιο εύκολα ομάδες από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη από ότι ένα σωματείο επαρχιακής πόλης. Έχουμε κάνει τις περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις, αλλά δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί στο γήπεδο για να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή "χημεία" και αποτέλεσμα».

-Με ποια λογική «έχτισες» την ομάδα του Κοροίβου σε συνεργασία με την διοίκηση;

«Η λογική μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ, που θα αποτελεί κράμα έμπειρων και νέων παικτών, οι οποίοι θα έχουν κίνητρο να καθιερωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Σάσα Βασίλιεβιτς και οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες μας έχουν εμπειρία από την Α1, ενώ οι Αμερικανοί είναι σε ηλικία που έχουν κίνητρο να δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ανταγωνιστικού ελληνικού πρωταθλήματος. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή “χημεία”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: