Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν το παιχνίδι παίζεται καθαρά…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχασε καθαρά και εξηγεί πως είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που ηττάται από σύλλογο που δίνει δανεικούς... Οι εκπλήξεις στην Ελλάδα λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις, μια και είναι σπάνιες! Συνήθως απαγορεύονται! Ένα πέναλτι… Μία αποβολή! Δέκα-δεκαπέντε ανάποδα σφυρίγματα! Πέντε-δέκα περίεργοι εύσωμοι στο ημίχρονο που γυρνάνε στα αποδυτήρια… Φιλικές σχέσεις… Ομάδες που παρατάνε τέτοια ματς γιατί «ξέρουν» ότι δεν έχουν τύχη. Και πολλά άλλα που έχουν χαλάσει το παιχνίδι στην χώρα μας…

Γι’ αυτό και έχει μειωθεί η χαρά του φιλάθλου! Γιατί πολλοί ξέρουν τι θα δουν πηγαίνοντας στο γήπεδο και έτσι… δεν πάνε! Να μην μπούμε σε παραδείγματα…

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη Ελληνική ομάδα που έχει συνεργασία με άλλο σύλλογο της πόλης του, με ομάδα που κάθε χρόνο τροφοδοτεί με δανεικούς και παρολ’ αυτά μπορεί να χάσει σε επίσημο παιχνίδι κυπέλλου! (Αυτό το αυτονόητο τονίζουμε, μια και στην χώρα μας αυτό σπανίζει…).

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που παίζει σε ουδέτερο με τον κόσμο μαζί του απέναντι σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας και όχι μόνο δεν έχει «σπρώξιμο» με μεγάλα και μικρά σφυρίγματα, αλλά με κατοχή μπάλας 75-25 χρεώνεται περισσότερα φάουλ, τιμωρείται με διπλάσιες κίτρινες κάρτες και πέρα από τους αντιπάλους που δικαιολογημένα κάνουν καθυστέρηση, έχει και ένα διαιτητή που επιβραβεύει και συμμετέχει στις καθυστερήσεις! Αυτός ήταν ο Μήτσιος που ξέρει ότι όποιος παίζει 50-50 τον ΠΑΟΚ (ή και 40-60) επιβραβεύεται με πολλά μεροκάματα στην πορεία!

Ο ΠΑΟΚ έχασε ΔΙΚΑΙΑ από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, γιατί πολλοί παίκτες του έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητές του, γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ και αγχώθηκε να διασπάσει μια κλειστή άμυνα, γιατί ο προπονητής του χρησιμοποίησε ένα ασύνδετο σύνολο με πολλούς παίκτες που μέχρι τώρα έχουν παίξει μισό ή ένα παιχνίδι! Όλα αυτά όμως είναι φυσιολογικά! Όπως φυσιολογική ήταν και η έκπληξη με την Ζίμπρου! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Αρκεί να μην γίνονται λάθη που ΔΕΝ διορθώνονται και αρκεί να μαθαίνεις από τα λάθη σου.
(Στον ΠΑΟΚ βέβαια δεν μπορούν και να χαίρονται επειδή αυτοί χάνουν καθαρά! Σήμερα που έχασαν κανονικά δεν γίνεται να κοιμάται κανείς...)

Σε κάθε περίπτωση αυτή η σφαλιάρα πρέπει να κάνει καλό! Και στον Αναστασιάδη που καλά κάνει και λέει δημοσίως για 27 ισάξιους παίκτες, αλλά στο μυαλό του πρέπει να αναθεωρήσει! Καλό πρέπει να κάνει και στους ψηλωμένους ποδοσφαιριστές που βλέπουν ότι δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επίπεδο να γυρίσουν μία εις βάρος τους κατάσταση. Δεν το κατάφεραν ούτε με την Ζίμπρου, ούτε με την Καλλονή, ούτε απόψε!

Σε κάτι άλλο…

Στο περασμένο blog (και όχι μόνο) άνοιξε θέμα -με εκατοντάδες μηνύματα- για τον αγώνα Παναχαϊκής-Ολυμπιακού! Έχουμε την αίσθηση ότι δεν το «πιάσατε» σωστά! Το αυτογκόλ δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη για κάτι… Δεν μπορείς π.χ. να γράψεις «γατάκια Πάτρας», για μία στραβοκλωτσιά. Αυτά είναι ασόβαρα, για το καφενείο…
Ούτε η βράβευση του Μίτσελ είναι κάτι παράξενο… Ούτε η «επίθεση» Κούγια στον Θωμαϊδη ότι… πυροδοτεί το κλίμα του συγκεκριμένου αγώνα δημοσιοποιώντας την κατάθεση του στον Κορέα! Ούτε η μεταγραφή Πλέγα «λέει» κάτι…  Όλα αυτά γίνονται. Έστω και μαζεμένα, σε μικρό χρονικό διάστημα!
Αυτό που θα σημάνει πολλά, θα έχει να κάνει με μία… άλλη διαφορετική κατάθεση, που θα ανακαλεί την πρώτη! Αυτό θα σημάνει τον ορισμό της κωλοτούμπας! Αλλά αυτό δεν γίνεται… Ή μήπως όχι…
Για να δούμε…*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: