Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μίτσελ αλήθεια, εμείς λάσπη…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αλήθεια που λέει ο Μίτσελ, αλλά και για την…λάσπη που προτιμάμε εμείς!
Σε κάθε συνέντευξή του, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, ο Μίτσελ λέει στερεότυπα ένα πράγμα: ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον υψηλότερο απ΄ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος.
ADVERTISEMENT
Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Ισπανία είχε πει ότι π.χ. σε σύγκριση με το ολλανδικό, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Και δεν ήταν ασήμαντη εκείνη η τοποθέτηση, αν σκεφθούμε ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με Άγιαξ, ΠΣΒ, Φέγενορντ, αλλά και δυνατές ομάδες όπως οι Τβέντε, Φιτέσε, Άλκμααρ και Χέρενβεν.
Ο Μίτσελ λέει αυτό που πιστεύει, λέει την αλήθεια που πιστεύει, αλλά εμας εδώ δεν μας αρέσει η αλήθεια. Μας αρέσει να λέμε, σε πολλούς δηλαδή, ότι το πρωτάθλημα μας είναι χάλια, υποβαθμισμένο, με στημένα παιχνίδια, με όλες τις ομάδες ψόφιες, με τους διαιτητές κατευθυνόμενους κλπ, κλπ. Προτιμάμε την λάσπη και την μιζέρια.
Το ότι ο Ολυμπιακός στέκεται κάθε χρόνο εδώ από το 2008 σε τόσο αξιοπρεπές επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ότι ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μία ομάδα υπολογίσιμη επίσης εδώ και κάποια χρόνια. Το ότι ο Αστέρας αποκλείει γερμανική ομάδα και ξεκινάει με ισοπαλία μέσα στην Τουρκία με την Μπεσίκτας, δεν μας λέει τίποτα.
Δηλαδή, επειδή έχει τύχει και περνάνε κάποια πολύ δύσκολη περίοδο ιστορικά τόσο η ΑΕΚ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός ακόμη, δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο και ελληνικό πρωτάθλημα; Και γιατί η εθνική Ελλάδας με τόσους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα στάθηκε έτσι στο Παγκόσμιο κύπελλο; Γιατί η Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είναι σταθερά μέσα στις 11-13 πρώτες χώρες της Ευρώπης;
Όλα αυτά δεν μας λένε τίποτα; Μήπως εν τέλει δικαιώνουν τον Μίτσελ; Κι όχι τους υπόλοιπους που προτιμάνε μόνο να πυροβολούν το ελληνικό πρωτάθλημα;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: