Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Η FIFA σκοτώνει το ποδόσφαιρο»

trapatoni_eire2.jpgΗ απόφαση της FIFA να θεσπίσει δύο γκρουπ δυναμικότητας για τα μπαράζ των προκριματικών μπορεί να είναι ευεργετική για τις μεγάλες ομάδες, όμως παράλληλα έχει εξοργίσει και τις θεωρητικά πιο αδύνατες. Μία από αυτές είναι και η Ιρλανδία, με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι και τον Σέι Γκίβεν να μην μπορούν να κρύψουν την έντονη οργής του για το σκεπτικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Μία λύση όπως αυτή σκοτώνει το ποδόσφαιρο. Κάθε Εθνική έχει τα ίδια δικαιώματα και επομένως μία κλήρωση με γκρουπ δυναμικότητας είναι ενάντια στην αρχή αυτή. Αλλά βέβαια, αυτοί που ελέγχουν τα πάντα είναι οι χορηγοί και οι εταιρίες των μεγάλων ομάδων», ήταν τα λόγια του Τραπατόνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τεχνικό της Ιρλανδίας ήταν και ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Σέι Γκίβεν: «Είναι απίστευτο που η FIFA έχει πάρει μία απόφαση σαν αυτή, ακριβώς την στιγμή που βλέπει ότι οι μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν να αποκλειστούν. Είναι πραγματικά εξωφρενικό».

Η Ιρλανδία μετέχει στον όγδοο προκριματικό όμιλο και εκτός απίθανου απροόπτου θα τερματίσει δεύτερη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη Ιταλία, την οποία αν θέλει να ξεπεράσει, θα πρέπει να κερδίσει το Σάββατο και να περιμένει την τελευταία αγωνιστική γκέλα των «ατζούρι» που φιλοξενούν την Κύπρο. Παράλληλα, οι Ιρλανδοί δεν φαίνεται να κινδυνεύουν από τους τρίτους Βούλγαρους, καθώς είναι πέντε βαθμούς πιο μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: