Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αραμπατζής: «Νίκη ψυχολογίας»

Αραμπατζής: «Νίκη ψυχολογίας»

Νίκη ανάτασης ηθικού και ψυχολογίας χαρακτήρισε το 1-0 επί του Ηρακλή ο Νίκος Αραμπατζής. Ο Σερραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στο «Μetrosport», τόνισε ότι το «τρίποντο» αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον με άλλη ηρεμία τη συνέχεια. Μάλιστα, ο άσος του Δικεφάλου χαρακτήρισε θετική τη διακοπή του πρωταθλήματος για την ομάδα του, καθώς ο χρόνος κυλάει υπέρ τους και μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα, θα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα αγωνιστικά προβλήματα.

«Μας έλειπε το… γκολ»

Αυτό που έλειπε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, το είχε ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα και ήταν αυτό που του έδωσε τη νίκη, το γκολ. Και ο Αραμπατζής στα λεγόμενά του επισήμανε ότι αυτό ήταν που χάρισε τους τρεις βαθμούς στο Δικέφαλο, δεδομένου ότι για τρίτο σερί ματς, η άμυνα κράτησε το μηδέν. «Αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι δεν το είχαμε και μείναμε στην ισοπαλία, αφού τουλάχιστον δε δεχθήκαμε κιόλας κάποιο τέρμα από τους αντιπάλους» τόνισε ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας: «Βεβαίως, και στα δύο αυτά ματς σκοράραμε, αλλά για κάποιο λόγο τα γκολ που πετύχαμε ακυρώθηκαν κι έτσι χάσαμε άδικα τους βαθμούς. Όμως, με τον Ηρακλή το γκολ του Ίβιτς μέτρησε κανονικότατα και πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που τόσο πολύ χρειαζόμασταν».

«Πάντα καλύτεροι από τους αντιπάλους»

Ο Αραμπατζής στάθηκε όμως και σε άλλο σημαντικό στοιχείο, που διέκρινε την ομάδα του Σάντος στα επίσημα παιχνίδια. Στο ότι σε όλα τα μέχρι στιγμής επίσημα φετινά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον εκάστοτε αντίπαλό του, ακόμα κι όταν είχε μετριότατη απόδοση. «Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι μέχρι τώρα σε κανένα ματς δεν ήμασταν χειρότεροι από αντίπαλο. Πλην του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ατρόμητο, σε όλους τους άλλους αγώνες ήμασταν καλύτεροι. Απλώς, είτε από ατυχία, είτε από αδικία και διαιτητικά λάθη, είτε από έλλειψη αποτελεσματικότητας και αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, δε φτάναμε στη νίκη» σχολίασε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε 13 με 15 βαθμούς. Δεν τους έχουμε όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η νίκη επί του Ηρακλή θα μας βοηθήσει στο να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

«Καλύτερη η συνέχεια»

Η διακοπή του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη νίκη στο ματς της Δευτέρας έχει επιφέρει μια ηρεμία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, με τους παίκτες του Δικεφάλου να προετοιμάζονται πια με άλλη ψυχολογία για το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. «Ήταν μια νίκη ψυχολογίας και ανάτασης ηθικού. Πλέον, με πιο καθαρό μυαλό και με περισσότερη ηρεμία, θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη διακοπή, για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και ακόμα καλύτεροι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος» σημείωσε ο Αραμπατζής, ο οποίος επισήμανε: «Σιγά-σιγά επιστρέφουν και όλοι οι τραυματίες και επιτέλους θα παρουσιαστούμε σχεδόν πλήρεις για πρώτη φορά φέτος. Τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν, ήμασταν πολύ άτυχοι έως τώρα, αλλά ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν και δε θα ξαναρθούν. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη για τον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: