Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ιβιτς: "Νιώθαμε όλοι μας πολύ μεγάλη πίεση"


Ο Ιβιτς πανηγυρίζει με τον Κοντρέρας και τον Βιεϊρίνια Ενδιαφέρουσες έως και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς στην εφημερίδα "Μακεδονία". Ο Σέρβος σκόρερ του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται στη νίκη επί των "κυανόλευκων" ως μια από τις σημαντικότερες της φετινής περιόδου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Στην ερώτηση, τι σκέφτηκες όταν σκόραρες και νίκησε τελικά ο ΠΑΟΚ, απάντησε: "Ότι σωθήκαμε όλοι μας. Φαντάζεσαι να μην είχαμε κερδίσει; Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, νιώθαμε όλοι μας πολύ μεγάλη πίεση κι εμείς που ήμασταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ξέραμε ότι ήταν ένα παιχνίδι, που δεν είχαμε δικαίωμα να χάσουμε ούτε μισό βαθμό. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, φτάσαμε να χάνουμε γκολ, που δεν χάνονται. Γι' αυτό και πανηγυρίσαμε όλοι μας τόσο έντονα τη νίκη. Κάναμε σα να έβαλε ο καθένας από ένα γκολ".

Και συμπλήρωσε: "Ήθελα ένα τέτοιο γκολ, να μου δώσει λίγη ψυχολογία. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν και το καλύτερο. Τη Δευτέρα μπήκα στο παιχνίδι και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, όταν τη γύρισα πίσω, άκουσα σφυρίγματα. Γιατί;"

Πέρσι ήταν ο Μπαλάφας, που ήταν το εύκολο θύμα, φέτος μάλλον είσαι εσύ. Σε ενοχλεί;
"Και ποιον δεν θα τον ενοχλούσε; Δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα να ξέρεις ότι αν κάνεις λάθος, θα ακούσεις γκρίνια. Κι αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Ξέρεις τι γίνεται; Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών μας, μας σκλαβώνει. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, αλλά βλέπεις ότι για 90 λεπτά τραγουδούν, φωνάζουν και δίνουν αγάπη στην ομάδα, την βοηθάνε πραγματικά. Βλέπεις τι γίνεται στη Θύρα 4; Σε κάθε ματς είναι γεμάτη και τα παιδιά τραγουδάνε μέχρι να τελειώσει το ματς. Υπάρχουν και κάποιοι, όμως, που δεν τους αρέσει τίποτα, δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με το 1-0, που κερδίσαμε και θέλουν να αλλάξουν τα πάντα. Δεν το αξίζει αυτό, αυτή η ομάδα. Δεν γίνεται με δύο άσχημα αποτελέσματα, να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Κανείς δεν θέλει τη νίκη περισσότερο από μας που παίζουμε μέσα στο γήπεδο".

Μεγάλη αμφισβήτηση γνώρισε κι ο Σάντος. Νιώθατε μέσα στην ομάδα, ότι ο προπονητής σας είναι αδύναμος και παίζει το κεφάλι του;
"Και γι' αυτόν δεν είναι δίκαιο αυτό, που γίνεται. Στο 85', όταν ο Παπάζογλου ζήτησε αλλαγή κι έβαλε τον Κοντρέρας, κάποιοι μπορεί και να τον έβρισαν και να πίστευαν ότι το κάνει για να μη χάσουμε. Ο Κοντρέρας έκανε μία φάση και μου έδωσε την πάσα στο γκολ. Κανένας προπονητής δεν είναι χαζός και κανείς δεν ξέρει την ομάδα καλύτερα απ' αυτόν. Εγώ τον Σάντος τον ξέρω από την ΑΕΚ, είναι ένας άνθρωπος που κάθε μέρα δουλεύει στο 100%. Και η διοίκηση τον ξέρει και τον στηρίζει και καλά κάνει, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα. Στην Ευρώπη τους κρατάνε δέκα και είκοσι χρόνια. Τον προπονητή δεν τον κρίνεις από δύο τρία παιχνίδια και ο προπονητής πρέπει να νιώθει ασφαλής για να είναι ο εαυτός του και να μπορεί να δημιουργήσει. Κι όλα αυτά σου τα λέει κάποιος, ο οποίος στα δύο τρία τελευταία ματς δεν είναι στην ενδεκάδα".

Μέχρι πέρσι ήσουν βασικός, στα τελευταία παιχνίδι όχι. Δύσκολη κατάσταση;
"Ξέρεις κανέναν, που να του αρέσει να κάθεται στον πάγκο; Ο κάθε παίκτης πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και πρέπει να παίζει, αλλά δε γίνεται να παίζουν και οι είκοσι. Το αποδέχομαι. Όταν ήμουν μικρός, μπορεί να με πείραζε πολύ, τώρα το βλέπω διαφορετικά. Ακόμη κι αν μπω στο 75', πρέπει να είμαι ζεστός και στα 15', που θα παίξω, να αλλάξω το ματς. Στο Περιστέρι δεν έκανα απολύτως τίποτα, τη Δευτέρα μου βγήκε. Αυτό που έχω μάθει, τόσα χρόνια στα γήπεδα, είναι ότι σε κάθε ματς κρινόμαστε όλοι κι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους και να λειτουργούμε σαν επαγγελματίες. Όταν είσαι στον πάγκο, πρέπει να σκεφτείς τι κάνεις λάθος. Αυτό προσπαθώ να κάνω".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αυτό που μπορεί;
"Είναι μεγάλη συζήτηση. Από την αρχή όλα μας πήγαν στραβά, λες και μας μούντζωσε κάποιος. Θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι γι' αυτό κι ο αποκλεισμός ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Οι τραυματισμοί μας αποσυντόνισαν. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε στην ομάδα τρεις φορ και με τον Ατρόμητο να μη μπορεί να παίξει ούτε ένας. Αν εξαιρέσεις αυτό το παιχνίδι, δεν πιστεύω ότι στα άλλα δεν ήμασταν καλοί. Ήμασταν, όμως, πολύ άτυχοι. Με τον Πανιώνιο κερδίσαμε και πήραμε έναν βαθμό, στην Τρίπολη χάσαμε 4-5 γκολ, με τον Ολυμπιακό φάγαμε γκολ στο 91'. Αν αθροίσεις τους χαμένους βαθμούς, είναι 5. Τώρα θα είχαμε 14 και θα ήταν όλα καλά. Μιλάμε για τρία παιχνίδια, που πήραμε πολύ λιγότερα απ' όσα αξίζαμε. Στο ποδόσφαιρο θέλεις και λίγη τύχη κι εμείς φέτος δεν είχαμε καθόλου. Δεν κάναμε άσχημα παιχνίδια, αλλά τα αποτελέσματα ήταν άσχημα".

Όσο για την επόμενη μέρα:
"Η περσινή πορεία έδωσε δικαίωμα σε πολλούς να πιστεύουν ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχω πάρει πρωταθλήματα, έστω και στη Σερβία με την Παρτιζάν κι αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι το να πάρεις πρωτάθλημα, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Θέλει χρόνο να φτιάξεις μια ομάδα, θέλει υπομονή και ευτυχώς η δική μας διοίκηση την έχει, γιατί οι άνθρωποι έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Για μένα, ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε ματς, να σταθεροποιηθούμε στις πρώτες θέσεις, να δείχνουμε ότι η ομάδα προοδεύει κι όσο περνάει ο καιρός να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να το χαιρόμαστε κι εμείς, να το χαίρεται κι ο κόσμος. Μπορεί βαθμολογικά να μην είμαστε ακόμη καλά, αλλά εγώ έχω καλό προαίσθημα γι' αυτή τη χρονιά. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι κι αυτό θα το δείτε στο μέλλον. Έχουμε πιο γεμάτο ρόστερ, είμαστε πιο δυνατοί".

Με κόσμο στο "Σπύρος Λούης"

Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ για την παρουσία των οπαδών του στην αναμέτρηση του "Σπύρος Λούης". Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πάρουν εισιτήρια, αλλά, δεν είναι ακόμη βέβαιο πόσα. Βέβαια ζήτησε πέντε χιλιάδες, ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τα εξασφαλίσει.
Αναμένεται ο Παναθηναϊκός να δώσει λιγότερα. Αν βέβαια καταφέρει να πλησιάσει αυτό τον αριθμό, θα είναι ευχάριστο για το "δικέφαλο" μετά από αρκετά χρόνια να έχει μαζί του, σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: