Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Επίθεσης μέρος... δεύτερον


Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Δεν είναι μόνο ότι ο Νίκος Πασσιαλής γνωρίζει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης που έγινε εις βάρος του. Όπως δήλωσε, υπάρχαν αρκετοί που αποθανάτισαν τα όσα συνέβησαν με φωτογραφίες και βίντεο από τα κινητά τους.

Η χθεσινή εγκληματική επίθεση ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία και έβαψε με αίμα το παιχνίδι των ομάδων νέων Αρη και ΠΑΟΚ. Ο αγώνας αφορούσε το Κύπελλο της τοπικής ένωσης (ΕΠΣΜ), στο γήπεδο του Ορφέα Σουρωτής, 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και γίνεται με ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Φορώντας, λοιπόν, κράνη, άγνωστοι με διακριτικά του ΠΑΟΚ, όρμισαν στην κερκίδα του ’ρη, μαχαίρωσαν τον προπονητή Νίκο Πασσιαλή και έστειλαν δύο φιλάθλους στο νοσοκομείο.

Έσπειραν τον τρόμο χτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια. Στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα που διεξάγονταν για το κύπελλο της ΕΠΣΜ, εμφανίστηκαν περίπου 30 άτομα με μηχανάκια.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον μια ακόμη αναφορά του Νίκου Πασιαλή, αργά χθες βράδυ, από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διακομίσθηκε:

"Ήταν το ημίχρονο του αγώνα... Εγώ ήμουν στο κέντρο εκείνη την ώρα. Οι μισοί ήταν με κράνη στην κερκίδα. Στην αρχή δεν μας κυνηγούσαν. Καθόμασταν εκεί, δεν περιμέναμε ότι θα μπουν μέσα. Είχαμε δυο άτομα της ασφάλειας του ’ρη, ξεκίνησαν να μαλώνουν με αυτούς και βάρεσαν κι όποιους άλλους βρήκαν μπροστά τους. Αφού μάλωσαν με κάποιους δικούς μας πιτσιρικάδες, τους έδειραν και τους έδιωξαν από την κερκίδα, πήδηξαν μέσα στο γήπεδο, οι πιο πολλοί για να γλιτώσουν, κάπου φάνηκε ότι σταματάνε τα επεισόδια... Όμως προτού να βγουν οι ομάδες έξω για το δεύτερο ημίχρονο όρμισαν, μπήκαν το γήπεδο καμιά δεκαριά από τους 20-30, οι οποίοι είχαν καδρόνια, μία αλυσίδα μεγάλη είχε ο άλλος, ενώ κάποιοι είχαν και μαχαίρια".

-Έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ;
"Tι θα ήταν; Οπαδοί του ’ρη θα ήταν; Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν".
-Ενώ χτυπούσαν έλεγαν κάτι;

"Κάτι αντάλλαξαν με κάποιους δικούς μας της ασφαλείας, έβριζαν τον ’ρη, έβριζαν γενικά... Ήταν προσχεδιασμένη η ενέργεια".
-Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

"Επειδή ήρθαν στο ημίχρονο και όχι στην αρχή τους ματς. Αυτοί ήρθαν για τα επεισόδια, έκαναν τα επεισόδια για ένα τέταρτο και έφυγαν όπως ήρθαν με τα μηχανάκια. Δεν ήρθαν για το ματς".
-Είχαν κουκούλες;

"Οι μισοί φορούσαν κράνη μηχανών, οι άλλοι όχι".
-Υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σας που προκάλεσε την έκρηξη;

"Όχι, τίποτε".
-Αστυνομική δύναμη υπήρχε;

"Δύο άτομα... Δεν προσπάθησαν να επέμβουν... Ήταν μακριά. Ούτε καν πλησίασαν και ένα- δύο παιδιά τι να κάνουν;
-Τι ηλικία ήταν οι δράστες;

"Οι δράστες δεν ήταν μικροί. Αυτοί που δεν φορούσαν κράνη ήταν γύρω στα 40-45".
-Μπορείτε να τους θυμηθείτε;

"Αν δω κάποιον σίγουρα θα τον θυμηθώ, αλλά έβλεπα ότι κάποιοι τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά".

Ένα ακόμη θύμα, ο υπεύθυνος του Αρη Στέφανος Γιώρης, διηγήθηκε: "Είχε τελειώσει το ημίχρονο και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν τα παιδιά στα αποδυτήρια και οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα. Ξεκίνησε ένας πανικός. Νεαροί με κράνη και αλυσίδες χτυπούσαν τον κόσμο στις κερκίδες, ενώ μια μητέρα προστάτευσε να προστατέψει το μικρό κοριτσάκι της. Κάποια στιγμή μπροστά στον πάγκο μας εμφανίστηκαν τρία άτομα και τους παρακάλεσα να μην πειράξουν τα παιδιά. Ευτυχώς με άκουσαν".

Για να συμπληρώσει: "Ήταν τουλάχιστον 50 άτομα. Φορούσαν ασπρόμαυρες φανέλες. Χτύπησαν επίσης άλλους δύο φίλαθλους μας, ενώ ένας έσπασε το πόδι του. Επιτέθηκαν ακόμα και χτύπησαν στο κεφάλι τον αθλητή μας τον Μπουγαϊτη".

Και για το τέλος, κρατήσαμε το... "η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διενεργεί έρευνα".Phgh Novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια: