Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΟΚ, ο Στέφενς, η δύση και η ανατολή!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει για τους αντίθετους βίους δύο Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στα πρώτα ματς του Χουμπ Στέφενς στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ, ο Στέφενς, η δύση και η ανατολή
Βίοι αντίθετοι αυτόν τον καιρό για δύο Ελληνες διεθνείς που πήραν μεταγραφή φέτος στον ΠΑΟΚ, ελπίζοντας ότι στην Θεσσαλονίκη θα δουν καλύτερες μέρες.
Ο Τζιόλης μετά από ένα μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι στο εξωτερικό, όπου έπαιξε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία με την Σανταντέρ, Γερμανία με την Βέρντερ, Ιταλία με την Σιένα, Γαλλία με Μονακό, θαρρείς ότι μόνο η Αγγλία του έλειπε για να συμπληρώσει το παζλ) και ένα σύντομο πέρασμα από την Κύπρο, αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Το γεγονός ότι αποκόμισε εμπειρίες από τα μεγάλα πρωταθλήματα είναι η μία όψη του νομίσματος.
 Η άλλη όψη είναι ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά, μία με τον τραυματισμό που τον άφησε πίσω στην Σανταντέρ και δεν έκανε πολλές συμμετοχές, μία με τον υποβιβασμό της Σιένα, μία με τον παραγκωνισμό του στην Μονακό, γενικώς έμπλεξε. Ειδικά με το νεκρό διάστημα της Μονακό, κόντεψε να μείνει στα αζήτητα και να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη της καριέρας του. Ο τροχός όμως -όπως συχνά συμβαίνει στη ζωή- φαίνεται ότι εσχάτως γυρίζει. Η χρονιά στον ΑΠΟΕΛ λειτούργησε γι' αυτόν ως επάνοδος σε αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι σαν προοίμιο για την επιστροφή στην Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ ο Στέφενς τον χρησιμοποιεί από την αρχή ως βασικό. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε είναι το... φεγγάρι που λέγαμε. Αυτό που αλλάζει.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεν διάγει δα και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Στην Ιταλία δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα. Πήγε στον ΠΑΟΚ για να επανέλθει στο προσκήνιο, αλλά μέχρι τώρα ο Στέφενς δεν πείθεται από τα πεπραγμένα του. Σε σημείο που το σαββατόβραδο στην Τούμπα τον είχε εκτός αποστολής και όταν έβγαλε τον Λίνο, έβαλε τον Σκόνδρα στη θέση του, παίζοντας επί της ουσίας με δύο... δεξιά μπακ (Σκόνδρα και Κίτσιου), όπως έκανε ο Ρεχάγκελ στην Εθνική με Τοροσίδη αριστερό μπακ, πάλι σε βάρος του Σπυρόπουλου! Ο οποίος Σπυρόπουλος μονάχα έχει να ελπίζει ότι στο Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή του φετινού ΠΑΟΚ (διότι ακόμα κι αν δεν μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπαίνει σίγουρα στους ομίλους του Γιουρόπα) θα βρει συμμετοχές, στη λογική ότι ο Λίνο δεν είναι μικρό παιδί. Το Τετάρτη-Κυριακή αρχίζει ευθύς αμέσως ελέω Σάλκε, οπότε γρήγορα θα καταλάβουμε πού πάει το πράγμα.

Μέχρι στιγμής, όμως, ο μήνας Αύγουστος επιφυλάσσει βίους εντελώς αντίθετους για τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Σπυρόπουλος δυτικά, ο Τζιόλης ανατολικά. Να ένα επιμέρους χαρακτηριστικό στοιχείο των πρώτων πεπραγμένων του Στέφενς, σίγουρα πολύ πιο συγκεκριμένο, καταγραφικό και αξιοσημείωτο από όσα γενικόλογα διθυραμβικά -εμπλουτισμένα με ατμόσφαιρα πρόωρης στέψης του ΠΑΟΚ με τον τίτλο του πρωταθλητή- ακούσαμε, ακούμε και θα συνεχίσουμε να ακούμε για την -απλώς νικηφόρα- πρεμιέρα του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτό, του λόγου το αληθές, κάπου πατάει.
 
 πηγή: SportDay.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: