Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Από το ζην στο ευ ζην...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Από το ζην στο ευ ζην...
Αυτογνωσία είναι η γνώση που έχει κάποιος για τον εαυτό του στο σύνολό του. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι την διαθέτει. Ξέρει τι μπορεί και κυρίως τι δεν μπορεί. Ο κόσμος του προσπαθεί να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση.

Δεν είναι εύκολο να περιορίσεις τις απαιτήσεις σου. Ειδικά όταν έχεις μάθει στα πολλά και στα ωραία, τα απολύτως απαραίτητα σε περιορίζουν. Σημεία των καιρών. Οι «πράσινοι» νίκησαν. Αυτό έχει σημασία. Δεν έπαιξε καλά; Μικρή σημασία έχει. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει. Αυτό μπορεί. Είναι μια νέα ομάδα με διαφορετικό - προς τα κάτω - ρόστερ και λίγα χρήματα. Δεν αλλάζει η κατάσταση. Εκείνο που έχει αξια πια είναι η νίκη. Πάντα είχε. Τώρα όμως έχει αλλάξει και η ψυχολογία.

Γύρισε σελίδα. Εχει στόχο κάποια στιγμή να γίνει απόλυτα ανταγωνιστικός. Δεν βάζει υψηλούς στόχους, δεν τάζει πολλά. Πάει βήμα βήμα. Δεν άρεσε κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά λίγοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Συμβιβάζεσαι για να προχωρήσεις. Το να ψάξεις να βρεις ψεγάδια είναι εύκολο.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά. Δεν έχει εμπειρία, έχει χαμηλή ποιότητα, δεν έχει μεγάλους παίκτες, δεν μπορεί να παίξει ακόμη καλή μπάλα, δύσκολα βγάζει φάσεις. Ναι, αλλά νίκησε. Μια τέτοια ομάδα αν αρχίσει να κερδίσει τότε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από όσα (λίγα) την υπολογίζουν οι πολλοί.

Αυτό είναι και το όπλο του ΠΑΟ. Κανείς δεν του δίνει σημασία. Δυσφορείς με το θέαμα, αλλά ο Αναστασίου και οι παίκτες του αν καταφέρουν να βρουν, όπως τώρα, τον τρόπο να κερδίζουν λίγο θα τους νοιάζει τι θα λέει ο κόσμος. Κερδίζεις; Προχωράς. Οσο το κάνεις, είσαι ψηλά και κάνεις όνειρα για μεγάλα πράγματα. Χαμηλά ο πήχυς και όπου βγει. Το πρόβλημα δεν το έχει ο μνημονιακός Παναθηναϊκός. Οσο δουλεύει και μαθαίνει να ζει με τα λίγα τότε θα ελπίζει όχι απλά για το ζην, αλλά για το ευ ζην...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: