Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απροετοίμαστος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση του Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Απροετοίμαστος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Αυτός είναι ο Άρης που παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν δεν ήταν μάλιστα απροετοίμαστος, αλλά, ο πραγματικός του εαυτός, τότε είναι που τα… γλέντια θα ξεκινήσουν νωρίς.


Ο Άρης θα γίνει από τις πρώτες αγωνιστικές, σε αναμετρήσεις που θα έπρεπε να έχει μαζέψει –υπό κανονικές συνθήκες- πολύτιμους βαθμούς, για να δημιουργήσει ένα «μαξιλαράκι», μια από τις ομάδες που θα παλεύουν. Προφανώς όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν αποκτάς τον τίτλο του «παλεύω να σωθώ» με το που ξεκινά το πρωτάθλημα. Ο Άρης γίνεται αυτό που λέμε, το εύκολο θύμα.

Με τον Απόλλωνα να μην έχει παρουσιάσει τίποτε το σπουδαίο, να μην έχει δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό, ώστε να αξίζει το 2-0, με ελάχιστες τελικές και ακόμη λιγότερες εμπνεύσεις, ο Άρης έμοιαζε να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Βαθμός μακριά από την έδρα του, είναι από πέρσι φετίχ της ομάδας. Με το σταγονόμετρο μαζεύτηκαν πέρσι, 7-8 βαθμοί που στο τέλος του κλείδωσαν τη σωτηρία (μοναδική νίκη στο Περιστέρι).

Ο Χατζηνικολάου εμπιστεύθηκε μερικούς ποδοσφαιριστές που δεν έδεσαν ακόμη στον Άρη και είναι προφανές ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί όλες τις θέσεις των ξένων, που είναι μετρημένες και υπερπολύτιμες στην φετινή προσπάθεια.

Δεν εμπιστεύεται τον Έλσερ, ο Ίμπε δεν είναι ακόμη ποδοσφαιριστής για να στηρίξεις τα αγωνιστικά πλάνα. Όσα καταφέρνει ο Τάτος δεν είναι πολλά, όσα θα αποφέρει η παρουσία του αποτελεσματικού Αγγελούδη δεν φτάνουν. Χρειάζονται αρκετά παραπάνω για να μετουσιώσεις την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες, χρειάζονται επίσης διορθώσεις στο κέντρο της εγκληματικής αμυντικής γραμμής.
Όσοι περίμεναν κάτι καλύτερο σε σύγκριση με την περσινή του εικόνα, όσοι Αρειανοί αισιοδοξούσαν ότι η εκκίνηση της φετινής πορείας θα είναι πολύ διαφορετική και θα γίνει εφαλτήριο για να λείψουν οι περιπέτειες, απογοητεύτηκαν.

Ο «ευκολοδιάβαστος» Άρης, που βραχυκυκλώνει όσο ο Τάτος απομονώνεται από τις αμυντικές τακτικές των αντιπάλων κι ο Παπαδόπουλος αναζητεί ρόλο πρωταγωνιστή στη μεσαία γραμμή, χωρίς επιτυχία, έχει ανάγκη από καλύτερο Ουντόντζι και βοήθεια από τις πτέρυγες.

Όποιος αντιλήφθηκε πόσο ευάλωτος είναι ο Απόλλωνας, έτσι όπως παρουσιάστηκε χθες, όταν με δύο ευκαιρίες έβγαλε δύο γκολ και ανήκει στο τιμ των κίτρινων, θα πρέπει να νοιώθει χαζός που δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστο με την ισοπαλία. 
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: