Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αυτό το ματς πέρυσι θα ήταν 1-1, όχι 2-0!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Η Λεωφόρος, η πειθαρχία, οι φοβισμένοι και η απογοήτευση... Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άλλαξε. Το ίδιο κι όλοι σχεδόν οι παίκτες της ενδεκάδας. Το μπάτζετ μειώθηκε. Ο πήχης των προσδοκιών δεν είναι πια τόσο υψηλός. Παρά ταύτα οι πράσινοι, έστω κι αν δεν εντυπωσίασαν, νίκησαν στην πρεμιέρα. Μπήκε, δηλαδή, το πρώτο τρίποντο στο σακούλι.
Πιο «ακριβούς»
Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε μεγαλύτερο μπάτζετ. Με ρόστερ από παίκτες πιο έμπειρους, πιο «ακριβούς». Ωστόσο, αν το Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός γινόταν την περασμένη σεζόν, μάλλον θα έληγε 1-1 κι όχι 2-0. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αν γίνει η άμεση σύγκριση με την περίοδο 2012-13.
Σκέτη απογοήτευση
Ο Παναθηναϊκός πέρυσι στο ΟΑΚΑ πέταγε τους βαθμούς τον έναν μετά τον άλλον. Όλο ισοπαλίες και ήττες. Νίκες; Με το σταγονόμετρο. Σκέτη απογοήτευση η σεζόν για τους πράσινους.
Πάλι ισοπαλία
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα κι όταν προηγούταν, ακόμα κι όταν έμεναν με παίκτη λιγότερο οι αντίπαλοί του, πάλι ισοπαλία θα ερχόταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Και γι’ αυτό όλοι μιλάνε για την πιο τραγική σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.
Τρέχουν
Αν κρίνουμε, λοιπόν, απ’ αυτό που είδαμε απόψε, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να έχει υπεροψία, αλλά ούτε κι έλλειψη φιλοδοξίας. Ξέρει τις δυνατότητές του. Και γι’ αυτό οι παίκτες τρέχουν όλη την ώρα. Παλεύουν. Είναι σε εγρήγορση.
Πειθαρχία
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, μπορεί να μην έχει τους παικταράδες, αλλά έβγαλε υγεία. Είχε τρεξίματα, είχε φιλότιμο, είχε αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία. Ούτε παράτησε το παιχνίδι, ούτε πίστεψε ότι στο 1-0 τελείωσε, για να το πληρώσει με μια ισοφάριση στο τέλος, όπως πέρυσι.
Στήριζε
Και, βέβαια, σίγουρα έπαιξε ρόλο η Λεωφόρος. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην έδρα του και ο κόσμος της ομάδας έδειξε ενθουσιασμένος. Στήριζε συνεχώς και παθιασμένα σε κάθε προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια. Να έχει τουλάχιστον την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος.
Φοβισμένος ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός δεν έδειξε πολλά πράγματα. Ήταν αρκετά τρακαρισμένος στην πρεμιέρα. Θα έλεγα, ότι μου φάνηκε και φοβισμένος. Πολύ διστακτικός. Όταν έμεινε με δέκα παίκτες, η κατάσταση έμοιαζε πια μη αναστρέψιμη. Γενικά, πολλά πράγματα πήγαν στραβά για τον Παναιτωλικό απόψε.
Μηνύματα από ΠΑΟΚ
Όσο για τα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας, θα σταθώ λίγο περισσότερο για σήμερα στο ματς της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα και πέρασε τα μηνύματά του. Ακόμα και 0-0 που ήταν το παιχνίδι στο α’ μέρος, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το ματς. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημείο προόδου για τον δικέφαλο. Ο Στοχ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και πάλι, ενώ ο Λούκας έκανε μια εμφάνιση που θα τον βοηθήσει πολύ προσεχώς για να ανέβει κι άλλο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: