Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο δρόμος άνοιξε, ο νέος ιδιοκτήτης πού είναι;

Ο δρόμος για την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΑΕΚ άνοιξε, μια και η διοίκηση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ συγκάλεσε Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 28 Δεκεμβρίου με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 20 εκ. ευρώ!
Ο δρόμος άνοιξε, ο νέος ιδιοκτήτης πού είναι;
Μάλιστα, ανακοινώθηκε δραστική μείωση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής από τα 6,40 ευρώ στα 0,30 ευρώ!
Ο νέος επενδυτής δεν είναι υποχρεωμένος να καλύψει όλο το ποσό της αύξησης για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ωστόσο το θέμα είναι πού είναι και ποιος είναι τέλος πάντων ο επίδοξος σωτήρας της ΑΕΚ.
Ούτε ο οικονομικός έλεγχος δεν έχει αρχίσει ακόμη που έλεγαν ότι θα αρχίσει από χθες...
Αναλυτικά τα θέματα που θα τεθούν προς έγκριση στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπως δημοσιεύονται στην καταχώρηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
1. Υποβολή και έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 31ης Εταιρικής Χρήσης, από την 1η Ιουλίου 2010, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2011, μαζί με την Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή
2. Απαλλαγή των μελών του ΔΣ και του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή, καθώς και των λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2011
3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή, για τη χρήση από 1η Ιουλίου 2011, μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2012 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής μετοχής στα 0,30 ευρώ έκαστη, δηλαδή στην ελάχιστη ονομαστική μετοχή που προβλέπει ο νόμος.
5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20.000.000 ευρώ, με την έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών, που θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και τιμή εκδόσεως 0,30 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ονομαστική τους αξία, εφόσον εγκριθεί η υπό θέμα 4 μείωσης της ονομαστικής τους αξίας, δηλαδή 0,30 ευρώ, ή σε τιμή εκδόσεως 1,20 ευρώ, που αντιστοιχεί στην τρέχουσα ονομαστική τους αξία, προσαυξημένη σε κάθε περίπτωση με ποσοστό 10%, για τις μετοχές που αντιστοιχούν στο αθλητικό σωματείο ΑΕΚ.
6. Περιορισμός ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά την ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και καθορισμός όρων εγγραφής και αναλήψεως των νέων μετόχων.
7. Παροχή εξουσιοδοτήσεων στο ΔΣ της εταιρείας, προκειμένου αυτό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ενώπιον τον αρμόδιων αρχών και οργάνων , για την υολοποίηση της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, με δημόσια εγγραφή.
8. Τροποποίηση του Καταστατικού, έτσι ώστε: α) να διασφαλισθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια της διαχειρίσεως της εταιρείας και β) να καθιερωθεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των οργάνων της
9. Εναρμόνιση του Καταστατικού της Εταιρείας προς τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ν.3205/2002) και κωδικοποίηση αυτού
10. Κωδικοποίηση του Καταστατικού σε ενιαίο κείμενο
11. Ενημέρωση επί τρεχόντων και επίκαιρων θεμάτων της εταιρείας και λήψη αποφάσεων. Διάφορα θέματα, ανακοινώσεις-εξουσιοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: