Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Φετφατζίδης: «Όλα για την πρόκριση»

Την επιθυμία του ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
«Ελπίζω με μία καλή εμφάνιση απόψε να καταφέρουμε να προκριθούμε στους “16” του Champions League και να είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι», τόνισε ο νεαρός μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών. «Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο πράγμα για μία ομάδα να παίζει σε δύο διοργανώσεις ταυτόχρονα και να αποδίδει εξίσου καλά και στις δύο», πρόσθεσε. 
 
Ο Φετφατζίδης δήλωσε στην εφημερίδα «Stadio By Metro»:
 
Ολυμπιακός-Άρσεναλ σήμερα… Ένα φανταστικό απέναντι στη Μαρσέιγ αι τώρα ένα σημαντικό παιχνίδι για το μέλλον του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη. Είσαι υπερήφανος; 
 
«Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ. Ήταν, όμως, πιο όμορφη και πιο σημαντική για εμάς η νίκη. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το σημερινό ματς με την Άρσεναλ, που είναι εξίσου σημαντικό, ίσως και περισσότερο, γιατί με νίκη συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά ίσως και στους “16” του Champions League». 
 
Πόσο εύκολο θα είναι να νικήσει ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ σήμερα; 
 
«Εύκολο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση. Αλλά με δουλειά, προσπάθεια και με δεδομένο ότι θα κάνουμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε και μπορούμε, τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε να μοιάζει εύκολο». 
 
Θεωρείς ότι η απόδοση του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια φέτος είναι αντίστοιχη του ποδοσφαίρου που μπορεί να παίζει η ομάδα; 
 
«Νομίζω ναι, κατά ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, καθώς αυτήν την απόδοσή μας στο Champions League δεν έχουμε καταφέρει να τη φτάσουμε και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, προς το παρόν. Τουλάχιστον όχι όπως και όσο θα θέλαμε. Ελπίζω με μία καλή εμφάνιση απόψε να καταφέρουμε να προκριθούμε στους “16” του Champions League και να είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, ούτως ώστε να βγάλουμε και στο πρωτάθλημα αυτό που θέλουμε, αλλά και μπορούμε. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση». 
 
Υποθέτω ότι για όλους τους ποδοσφαιριστές ο στόχος είναι το Champions League έτσι; Όχι το Europa… 
 
«Φυσικά για όλους τους ποδοσφαιριστές ο στόχος είναι το Champions League. Εννοείται αυτό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε ή να υποτιμάμε το Europa, όπως κάνουμε πολλοί εδώ στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Δεν είναι φυσικά το ίδιο όσο το Champions League, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν το συζητάμε. Παίζουνε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την υποτιμήσουμε». 
 
Στο ελληνικό πρωτάθλημα τι πιστεύεις ότι συμβαίνει και ο Ολυμπιακός δεν είναι το ίδιο καλός; Έχασε κάποιους βαθμούς που δεν θα έπρεπε… 
 
«Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο πράγμα για μία ομάδα να παίζει σε δύο διοργανώσεις ταυτόχρονα και να αποδίδει εξίσου καλά και στις δύο. Το ίδιο πιστεύω ότι έγινε πέρυσι με και για τον Παναθηναϊκό. Το καλύτερο φυσικά ήταν να μπορούσαμε να συνδυάζαμε και να είχαμε εξίσου καλή απόδοση και στις ευρωπαϊκές, αλλά και στις εγχώριες υποχρεώσεις μας. 
 
Στην αρχή της χρονιάς, πίστευα ότι θα το κάναμε, αλλά εκ του αποτελέσματος βλέπω ότι δεν ισχύει αυτό πλήρως. Δεν είμαστε όπως θα θέλαμε. Νομίζω ότι αν προκριθούμε απόψε, αυτό θα μας δώσει ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης, καθώς θα υπάρξει μία μικρή διακοπή, κι έτσι θα μας δοθεί και η ευκαιρία να εντοπίσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να είμαστε πιο σωστοί, αλλά και πιο συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας». 
 
Είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στη βαθμολογία (όπως βρέθηκε για λίγο) και να κυνηγάει την πρώτη θέση; 
 
«Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε συνηθίσει να κυνηγάμε τους αντιπάλους μα. Κι άλλες χρονιές έχει υπάρξει πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός, το θέμα είναι στο τέλος ποιος θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Φυσικά έχουμε ακόμα παιχνίδια και μπορούμε πρωταθλητές χειμώνα να είμαστε εμείς».«Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: