Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ποια "δεύτερα", ρε παιδιά;

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για την 11άδα που θα κατεβάσει ο Βενγκέρ απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό. Τα "δεύτερα", λένε, θα βάλει ο Αλσατός, αλλά αν το πιστέψουν στο λιμάνι πάνε χαμένοι!
Ποια "δεύτερα", ρε παιδιά;
Και τι εννοούμε; Ότι μόνο "δεύτερα" δεν είναι οι παίκτες που θα αγωνιστούν σήμερα στο Φάληρο. Γιατί πολύ απλά ομάδες σαν την Άρσεναλ δεν έχουν ...δεύτερα και ...τρίτα! Όπως δήλωσε χθες και ο πολύπειρος Όλοφ Μέλμπεργκ τα πιτσιρίκια της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ είναι ικανά να παίζουν καλή μπάλα μέσα στο "Καραϊσκάκη" και να κάνουν δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών.
Σε αυτή τη ...λούμπα δεν πρέπει να πέσει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός. Να υποτιμήσει την 11άδα που θα παρατάξει σήμερα ο Αλσατός τεχνικός. Το έργο του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολο και ίσως δυσκολότερο από το να έπαιζαν οι Άγγλοι με όλα τους τα αστέρια.
Και για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά πάμε να δούμε ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει σήμερα ο Βενγκέρ για να αποδείξουμε ότι αυτά περί "δεύτερων" και "τρίτων" είναι κουραφέξαλα.
Συγκεκριμένα, ο 62χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Φαμπιάνσκι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Γεννάρη, Τζουρού, Σκιλασί και Μικέλ.
Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Φρίμπονγκ, Κοκελίν και Μπεναγιούν. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Τσάμπερλεϊν, αριστερό ο Αρσάβιν και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σαμάκ.
Η άμυνα, λοιπόν, όντως έχει στα άκρα τους πιτσιρικάδες Γεννάρη (Κύπριος) και Μικέλ. Ο πρώτος έχει μία συμμετοχή στο Κύπελλο, αλλά ο δεύτερος μία στο πρωτάθλημα και πέντε στο Κύπελλο. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για παιδιά που θα παίξουν για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Όσο για τους έμπειρους Τζουρού και Σκιλασί δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα...
Πάμε και στη μεσαία γραμμή. Ο Φρίμπονγκ μπορεί να θεωρηθεί βασικός, από πολλούς χαρακτηρίζεται ο "νέος Φάμπρεγκας", είναι πολύ δυναμικός και "σκύλος" στο χώρο του κέντρου.
Από την άλλη, ο Γάλλος Κοκελίν στα 20 του χρόνια έχει 7 συμμετοχές φέτος με την πρώτη ομάδα (4 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο) και πέρυσι είχε γεμάτη χρονιά στη Λοριάν που έπαιξε δανεικός και είχε 25 ματς, 1 γκολ και 1 ασίστ. Δεν μιλάμε για κανένα παιδάκι, δηλαδή. Όσο για τον Μπεναγιούν, τι συστάσεις να κάνουμε;
Και τώρα στην επίθεση. Ο Αρσάβιν από τα αστέρια της ομάδας. Ο Τσάμπερλεϊν είναι ο ταχύτατος κοντορεβιθούλης που στο πρώτο ματς του Λονδίνου έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού και σκόραρε το πρώτο γκολ των "κανονιέρηδων".
Ο Σαμάκ, εντάξει, δεν έχει βγει στην Άρσεναλ που τον πήρε από την Μπορντό με μεγάλες προσδοκίες (οι φήμες λένε ότι είναι "φευγάτος"), αλλά δεν παύει να είναι επιθετικός που ξέρει πολλή μπάλα. Φέτος έχει 10 συμμετοχές και ένα γκολ και είναι στη σκιά του Φαν Πέρσι που σκοράρει κατά ριπάς (20 συμ/18 γκολ).

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: