Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΣ και ο Θανάσης Λιοντζόπουλος έψαξε και βρήκε ιστορίες θρησκευτικές και μη! Ιστορίες από το Αγιον Όρος, με τσίπουρα, φίλους που κάθησαν στον πάγκο, φήμες και ανέκδοτα!

    Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί έναν θρύλο. Και όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις η φήμη του πιστού προπονητή, ο οποίος είναι… Άγγελος και έχει επίθετο μάλιστα την Ανάσταση,  αποκτάει και… ουρές. Κάποιες ιστορίες έχουν μεγαλοποιηθεί, άλλες όμως τις έχουν ζήσει άνθρωποι του ποδοσφαίρου από κοντά, ενώ φυσικά, υπάρχουν και  οι αντίστοιχες πλάκες στο ιντερνέτ, όπως για παράδειγμα:
-Πως θα κατέβει να παίξει ο Αναστασιάδης;
-Με δεξιό… ψάλτη ή αντί για εξτρέμ, θα έχει στα χαφ… εξορκιστή!
     Οι αναφορές του στο Θεό και την Παναγία είναι συχνές, όπου κι αν έχει πάει. Το ίδιο συνέβη και στον ΠΑΣ Γιάννινα στην «πρώτη» της ομάδας.
   Αγιον ‘Ορος «Παπάντες και φουντούκια»
     Όπως λέγεται όταν ήταν στον ΠΑΟΚ είχε πάει όλη την αποστολή της ομάδας στο Άγιον Όρος για να νιώσουν και οι ποδοσφαιριστές την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές ήταν και ο Λιβεριανός Τζο Νάγκμπε τον οποίο όταν ρώτησαν μετά την επιστροφή του, «τι είδες στο Άγιον Όρος» είχε απαντήσει: «Εβλεπα παπάντες όλο και έτρωγκε φουντούκια όλο…»
     Αγαπημένος ο Κουτσουρές επειδή έκανε τον σταυρό του
    Υπάρχουν όμως και άλλες ιστορίες που τον συνοδεύουν, κάποιες αληθινές κάποιες όχι. Μία από αυτές είναι ότι όταν ήταν προπονητής στον Εδεσσαϊκό (1996-‘97)  το αγαπημένο του παιδί ήταν ο Βαγγέλης Κουτσουρές. Ξέρετε όμως γιατί; Δίπλα στο γήπεδο που γινόταν η προπόνηση υπήρχε εκκλησία. Κάθε φορά που βάραγε η καμπάνα ο Βαγγελάκης σταμάταγε τα πους απς και την προπόνηση και έκανε το σταυρό του!
   Λέγεται ακόμη, ότι κάποια φορά όταν ήταν στον ΠΑΟΚ κατέβασε όλους τους παίκτες από το πούλμαν, όταν διαπίστωσε ότι ο οδηγός ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά! Ευτυχώς γιατί οι παίκτες πήγαιναν για προπόνηση και όχι για ματς!
     Διάβολος…
     Υπάρχει κι άλλη μία ιστορία, που κυκλοφορεί στο ιντερνέτ και έχει να κάνει με την απάντηση που δήθεν έδωσε ο προπονητής στον τότε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Χρήστο Λαμπάκη (τον είχε πάρει ελεύθερο από τον Αρη). Όταν του ζήτησε ακρόαση και τον ρώτησε «Γιατί δεν με βάζεις να παίξω;», λέγεται ότι του απάντησε «Γιατί βλέπω τον διάβολο στα μάτια σου». Υπερβολές…
    Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει τα κολλήματά του με παίκτες, όπως λένε ότι συνέβη το ίδιο και με τον Γιασεμάκη στην Κύπρο, που έπαιζε ενώ δεν είχε ομάδα (αυτό βέβαια δεν είναι ο μόνος που το κάνει εδώ που τα λέμε!) όμως είναι και ιδιαίτερα αφηγηματικός. Είναι εξαιρετικός τόσο στις ιστορίες του, αφού καταφέρνει να κλέβει την παράσταση όταν τις αφηγείται. Είναι παραστατικός. Επίσης είναι εξαιρετικός στην παρέα και στις προπονήσεις δεν… χαρίζεται, ενώ έχει επιθετικό πνεύμα. Οσονούπω θα δείτε και τον ΠΑΣ Γιάννινα πόσο θα αλλάξει και θα παλεύει όλα τα ματς μέσα-έξω στοχεύοντας μόνο στη νίκη.
     Ο νάνος και το φαγωμένο αυτί του διαιτητή Ράμμου
     Θα τελειώσουμε όμως το κείμενο και με άλλες δύο ιστορίες για τον 58χρονο προπονητή.
  *Σε μία βραδιά για τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ τον  συγχωρεμένο Γκιούλα Λόραντ στη Θεσσαλονίκη έκλεψε την παράσταση όταν είπε μία ιστορία (και με τον τρόπο που την είπε παραστατικά) για ένα παλιό παιχνίδι, που θυμήθηκε. Εξιστόρησε πως είχαν μπει στο παιχνίδι κάποιοι αγριάνθρωποι στο Αγρίνιο (Παναιτωλικό) με πρωτεργάτη ένα νάνο(!) και έφαγαν το αυτί του διαιτητή Ράμμου! Απευθυνόμενος στη σύζυγο του Λόραντ, που ήταν προσκεκλημένη, την Ζοφία είπε:«Την πρώτη φορά που ήρθε ο συγχωρεμένος στον ΠΑΟΚ ήμασταν πατέρας και γιος. Τη δεύτερη ήμασταν σκοτωμένοι...»!
    Τσίπουρο και κρασί δικής του παραγωγής
    Στην περιοχή που έχει γεννηθεί στους Νέους Επιβάτες έχει φτιάξει με μεράκι έναν δικό του αμπελώνα. Εκεί έχει αφιερώσει ελεύθερο χρόνο και φτιάχνει το δικό του τσίπουρο! Τον Σεπτέμβριο τρυγούσε τα αμπέλια για το κρασί, ενώ έστελνε τα τσάμπουρα για απόσταξη, ώστε να καταλήξουν τσίπουρο. Παλιοί παίκτες του ΠΑΟΚ θυμούνται πως τα Χριστούγεννα ο προπονητής τους, εκτός από ευχές τους πρόσφερε κρασί και τσίπουρο δικής του παραγωγής.
Στην Κύπρο
Αποστολές ξεχωριστά από τους παίκτες
Για περίπου επτά χρόνια ο νυν προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα κάθησε στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου και δεν τον ζήσαμε από κοντά. Ωστόσο και από εκεί, εντοπίσαμε και βρήκαμε κάποιες ιστορίες  που αξίζουν αναφοράς.
Υπάρχουν παιχνίδια που ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του ταξίδευαν ξεχωριστά από τους ποδοσφαιριστές. Τις περισσότερες φορές αναχωρούσαν πριν από την ομάδα, όπως έγραψε μετά το αντίο του φέτος τον Μάιο ο συνάδελφος Βασίλης Τσιρόπουλος  στο κυπριακό sigmalive. Στις 19 Μαίου 2008 στο φιλικό ματς της Κύπρου με την Ελλάδα στην Πάτρα ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι φίλοι του στην αχαική πόλη. Κατά την διάρκεια του ματς μάλιστα ένας φίλος του εθεάθη να κάθεται και στον πάγκο! Την άλλη μέρα, πρωί-πρωί, οΑναστασιάδης αναχώρησε για Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο του φίλου του και φυσικά με στάση σε άλλη πόλη της Ελλάδας, για φαγητό και λίγο τσίπουρο. Σημείωση: τους διεθνείς τούς είχε αποχαιρετήσει το προηγούμενο βράδυ. Στο προπονητικό διπλό που είχε προηγηθεί του φιλικού μας αγώνα τον Μάιο του 2008, ο Αναστασιάδης είχε πετύχει και… γκολ (3-0 τα άλλα δύο ο Γιασεμάκης).
  Κασέρι και τυριά
   Σε άλλο παιχνίδι με την Δανία στο ξενοδοχείο την ώρα του φαγητού έκανε παράπονα γιατί δεν υπήρχαν στο τραπέζι κασέρι και τυριά! Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του στους υπεύθυνους και έδωσε εντολή να φέρουν όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στους παίκτες, αν και δεν συνηθίζεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών πριν από αγώνα. sportday gr