Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόκριση εξαρτάται από τον ίδιο!!

Ο Ολυμπιακός στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι του με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει μερικές αναγκαστικές απουσίες που θα επηρεάσουν την απόδοσή του. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Η πρόκριση εξαρτάται από τον ίδιο
Η Αρσεναλ πάλι ήρθε χθες το βράδυ στην Αθήνα με πολύ περισσότερες... εθελοντικές απουσίες, αλλά θεωρώ ότι τα δεδομένα του αποψινού αγώνα δεν μεταβάλλονται και πολύ. Πολύ σωστά ο Βαλβέρδε δεν θέλησε να ασχοληθεί με την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Βενγκέρ, επειδή γνωρίζει ότι όποιους κι αν επιλέξει ο Γάλλος τεχνικός η Αρσεναλ θα είναι το ίδιο δύσκολος αντίπαλος. Αυτό που ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει απόψε μια υπέρβαση για να φτάσει στη νίκη, γιατί η Αρσεναλ ούτε αδιάφορη θα είναι ούτε πιο αδύναμη από τον πρωταθλητή Ελλάδας, παρά τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της.
Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι του λείπουν εκείνα ακριβώς τα «εργαλεία» που θα του επέτρεπαν να κάνει αυτό που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια του στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Να δώσει δηλαδή απ' το πρώτο λεπτό γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και να φτάσει νωρίς σ' ένα γκολ. Κάτι τέτοιο θα επηρέαζε πιθανόν και ψυχολογικά όσους από τους παίκτες της Αρσεναλ είναι νεαροί και άπειροι και θα του έδινε τη δυνατότητα να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, αυτός θα είναι και πάλι ο στόχος των «ερυθρόλευκων» και η επιτυχία τους θα βασιστεί στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί τους. Ακόμη όμως κι αν δεν καταφέρει να αιφνιδιάσει την Αρσεναλ, σίγουρα θα βρει στην πορεία του αγώνα την ευκαιρία να σκοράρει, με δεδομένο ότι η αγγλική ομάδα έχει ένα στυλ παιχνιδιού που δεν το αλλάζει ανεξάρτητα από τους παίκτες που χρησιμοποιούνται. Είναι ένα στυλ που θέλει την ομάδα να επιδιώκει κατοχή της μπάλας με πίεση σε όλους τους χώρους και συνεχείς πάσες. Οταν χάνεται όμως η μπάλα, είναι ευάλωτη αμυντικά και ειδικά στα άκρα.
Οι πιθανότητες νίκης του Ολυμπιακού πιστεύω ότι είναι πολλές. Από εκεί και πέρα, η πρόκρισή του εξαρτάται απ' το αποτέλεσμα του αγώνα Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι πιθανή και μια τριπλή ισοβαθμία, και στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός υπερτερεί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: