Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Σφραγίζουν» οι προκρίσεις!!


Chelsea-vs-valencia

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στην 6η αγωνιστική των ομίλων 5-8 στο Champions League, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που διεκδικούν μία θέση στους «16″ του θεσμού. Παιχνίδι ζωής ή θανάτου ανάμεσα σε Τσέλσι και Βαλένθια στο Λονδίνο, ενώ και η Πόρτο θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Ζενίτ η οποία διεκδικεί πρόκριση. Μεγάλο παιχνίδι και στον όμιλο του Ολυμπιακού, ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ.
5ος Όμιλος
Ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς διεξάγεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Βαλένθια, που διεκδικούν το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16».
Η Τσέλσι, μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν, έθεσε σε κίνδυνο τη διαφαινόμενη πρόκριση και πλέον θέλει είτε νίκη, είτε ισοπαλία με 0-0, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μένει εκτός. Η Βαλένθια συνέτριψε με 7-0 την Γκενκ και ταξιδεύει στο Λονδίνο, είτε για νίκη, είτε για ισοπαλία με γκολ, αποτελέσματα που θα της δώσουν το εισιτήριο για τους «16».
Η Βαθμολογία
Λεβερκούζεν 9 (7-7)
Τσέλσι 8 (10-4)
Βαλένθια 8 (12-4)
Γκενκ 2 (1-15)
Αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον στην «Κριστάλ Αρένα», αφού η Γκενκ έχει ήδη αποκλειστεί, ενώ η Λεβερκούζεν με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο.
Σε κρίση η ομάδα του Μάριο Μπιν, μετρά δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (από Γάνδη και Γκέρμιναλ) κι ενώ είχε προηγηθεί το 7-0 από τη Βαλένθια.
6ος Όμιλος
H Ντόρτμουντ φιλοξενεί στο «Βεστφάλεν» τη Μαρσέιγ, με τους Γάλλους να διατηρούν θεωρητικά περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.
Η Ντόρτμουντ για να έχει ελπίδες πρόκρισης, τόσο στο Europa League, όσο και στο Champions League (ελάχιστες) θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά 4 τερμάτων τη Μαρσέιγ και να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ.
Ο χαμένος, χάνεται…
Η Βαθμολογία
Άρσεναλ 11 (6-3)
Μαρσέιγ 7 (4-2)
Ολυμπιακός 6 (5-5)
Ντόρτμουντ 4 (4-9)
7ος Όμιλος
Ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί τη Σαχτάρ στο «ΓΣΠ» με τους Κύπριους να θέλουν να σφραγίσουν την πρωτιά, ενώ οι Ουκρανοί ότι και να γίνει θα τερματίσουν τελευταίοι στον όμιλο.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά την πρωτιά, ενώ βολεύεται και με ισοπαλία, αν την ίδια ώρα δεν κερδίζει η Ζενίτ στο «Ντραγκάο».
Σπουδαίο παιχνίδι στο «Ντραγκάο» που θα κρίνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Πόρτο θέλει μόνο νίκη, ενώ η Ζενίτ βολεύεται και με την ισοπαλία.
Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα ξεκουράστηκε το Σαββατοκύριακο, αφού δεν είχε υποχρεώσεις στο κύπελλο Πορτογαλίας (αποκλείστηκε στον προηγούμενο γύρο).
Η Βαθμολογία
ΑΠΟΕΛ 9 (6-4)
Ζενίτ 8 (7-5)
Πόρτο 7 (7-7)
Σαχτάρ 2 (4-8)
8ος Όμιλος
Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του «Καμπ Νόου», καθώς η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά, ενώ η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, θέλει μόνο νίκη και παράλληλα ήττα της Πλζεν για να πάρει την 3η θέση.
Η Μπάρτσα έχει το μυαλό της στο «El Clasico» του Σαββάτου με τη Ρεάλ, για αυτό ο Γκουαρντιόλα άφησε εκτός αποστολής τους Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας, Μέσι, Σάντσες και Βίγια. Η Μπάτε ελπίζει σε θαύμα για την 3η θέση, ενώ δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας σε αγώνα Champions League.
Άλλο ένα ματς με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Βικτόρια Πλζεν θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 3η θέση, ενώ η Μίλαν είναι σίγουρα 2η.
Η Πλζεν πάντως ίσως να μη χρειαστεί και τίποτα, αν την ίδια ώρα η ΜΠΑΤΕ δεν κερδίζει την Μπαρτσελόνα.
Η Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 13 (16-4)
Μίλαν 8 (9-6)
Βικτόρια Πλζεν 4 (2-7)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2 (2-10)


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: