Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στημένο στην Κύπρο;

Τα στημένα παιχνίδια ή έστω οι... υποψίες γι' αυτά δεν λένε και δεν πρόκειται προφανώς να εγκαταλείψουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά... χτυπάνε και πάλι την πόρτα του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς έφθασε νέος κόκκινος φάκελος για ύποπτο παιχνίδι με ενδείξεις προκαθορισμού του αποτελέσματος. Η αναφορά έφτασε στην ΚΟΠ από τον μηχανισμό της UEFA για ιδιαίτερα «περίεργα ποσά» που πονταρίστηκαν σε συγκεκριμένο ματς της πρώτης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στην Κύπρο, πρόκειται για το παιχνίδι μεταξύ της FC Άχνας και της Αλκής, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του παγκύπριου πρωταθλήματος και είχε λήξει 2-0. Το θέμα έχει περάσει άμεσα στη δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας, που όπως είχε ανακοινώσει μετά το πρώτο κύμα ύποπτων αγώνων, οι ομάδες που εμπλέκονται θα τιμωρούνται με μηδενισμούς και αφαιρέσεις βαθμών. Άλλωστε μετά τα όσα είχαν γίνει με τους αγώνες του Κυπέλλου τον Δεκέμβριο, η ΚΟΠ είχε ανακοινώσει ότι για τα ματς στα οποία υπάρχει "κόκκινος φάκελος" κινδυνεύουν με τιμωρία.

Αναλυτικά η τότε ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Σε περίπτωση κατά την οποία η Ειδική Υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ, η οποία έχει συσταθεί για την διερεύνηση ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων, οι οποίοι περιέχονται στο Στοίχημα, αποστείλει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, φάκελο / γραπτό μήνυμα, ότι ποδοσφαιρικός αγώνας Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που διοργανώνει η ΚΟΠ έχει χαρακτηριστεί από την εν λόγω υπηρεσία ως «κόκκινος» ή «με μεγάλη πιθανότητα ότι ο εν λόγω αγώνας ήταν στημένος» τότε η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα τιμωρούνται.

Σε περίπτωση που το παιχνίδι αφορούσε πρωτάθλημα Κυπέλλου, η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα αποκλείονται από την συνέχεια του Κυπέλλου και σε περίπτωση που ο αγώνας αφορούσε Πρωτάθλημα, η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα μηδενίζονται στον συγκεκριμένο αγώνα που έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινος» και πρόσθετα θα αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από την βαθμολογία του Πρωταθλήματος, για την κάθε ενεχόμενη ομάδα. Επί πλέον η Δικαστική Επιτροπή θα επιβάλλει και πρόστιμο ύψους ?2.000,00 (δύο χιλιάδων ευρώ) τουλάχιστον.

Η απόφαση για παραπομπή στην Δικαστική Επιτροπή θα είναι του Διοικητικού Συμβουλίου και θα πρέπει να υπάρχει θετική ψήφος των ¾ των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με ελάχιστο αριθμό θετικών ψήφων το 11.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των παρόντων μελών στο ΔΣ είναι μικρότερος από 15, δεν θα μπορεί να ληφθεί τέτοια απόφαση και το θέμα θα ορίζεται ξανά στην επόμενη συνεδρία όπου για να γίνει παραπομπή θα χρειάζεται μόνο απλή πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: