Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ίβκοβιτς: «Το καλύτερό μας ματς»

Ίβκοβιτς: «Το καλύτερό μας ματς»
Ως την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε αυτή της Τετάρτης κόντρα στη Σιένα ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός επισήμανε πως οι παίκτες του είχαν τον ρυθμό, αλλά έχασαν και πολλά σουτ, ενώ έγιναν λάθη στους αιφνιδιασμούς. Όμως, η άμυνα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες. Όλα αυτά τα στοιχεία έδειξαν ομαδικότητα και περιμένει να μην πάθουν οι παίκτες του τα περυσινά από τους πρωταθλητές Ιταλίας. Αναφέρθηκε στα προβλήματα των Ντόρσεϊ και Πρίντεζη και έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο, τον οποίο περιμένει και την Παρασκευή. Τέλος, ειρωνεύτηκε την πιθανότητα να το παράτησε επίτηδες το ματς η Σιένα και χαρακτήρισε νεότερη τη δική του ομάδα.

Αναλυτικά: «Αυτό το παιχνίδι ήταν πιστεύω το καλύτερό μας στην σειρά. Παίξαμε όπως έπρεπε. Είχαμε απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε σε υψηλό ρυθμό, αλλά χάσαμε εύκολα σουτ και κάναμε πολλά λάθη στον αιφνιδιασμό. Όταν, όμως, η άμυνα βρήκε ρυθμό, φάγαμε μόνο ένα καλάθι. Δεχτήκαμε 30 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και, κάπου εκεί, τελείωσε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες παρέταξαν ασυνήθιστα σχήματα. Παίξαμε το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό, τρέξαμε πολύ, μοιράσαμε 23 ασίστ, κάναμε μόνο 7 λάθη και, όπως στο δεύτερο παιχνίδι, πήραμε 18 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό δείχνει ομαδικότητα και αυτή θα μας βοηθήσει και στο τέταρτο παιχνίδι κόντρα στην πολύ καλή και έμπειρη ομάδα.

Έχουμε την περυσινή άσχημη εμπειρία, αλλά τώρα είμαστε διαφορετική ομάδα. Πρέπει να ετοιμάσουμε πολύ καλά το ματς. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με Ντόρσεϊ που έχασε τον έλεγχο όταν έπεσε και τον Πρίντεζη που χτύπησε στον αστράγαλο. Πρέπει να συνεχίσουμε.

Το ΣΕΦ γέμισε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Ελπίζω να είναι κοντά μας και στο επόμενο ματς. Οι παίκτες μου τους πρόσφεραν μια μεγάλη παράσταση, που λίγες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να προσφέρουν τέτοιο θέαμα. Για αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος.

Πέρυσι είχαμε, ίσως, τρεις καλύτερους χειριστές της μπάλας, όμως, είχαμε κάνει πολλά περισσότερα λάθη. Δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό το σημείο, ειδικά με τα νέα παιδιά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό σημείο στον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ρωτήστε τον αντίπαλο προπονητή τι έκανε και πήγε εκεί η διαφορά. Δεν είναι για εμένα αυτή η ερώτηση. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι". Όταν, όμως, πληροφορήθηκε ότι ο Σιμόνε Πιανιτζάνι παραδέχτηκε ότι από ένα σημείο και μετά η ομάδα του σταμάτησε να παίζει, σχολίασε: "Έτσι είπε; Ε, εμείς είμαστε μικρά παιδιά και δεν ξέρουμε".

Είμαστε νεότερη και καλύτερα προετοιμασμένη ομάδα, χωρίς αμφιβολία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι το μεγάλο μας αβαντάζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: