Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αυτός είναι Ηρακλής

Ο Χρήστος Μουτσάκης γράφει για τις αλλαγές του Ηρακλή στη νίκη επί του Βατανιακού, αλλαγές που δείχνουν ότι η περίοδος προσαρμογής για τον Ηρακλή στην κατηγορία τελείωσε.
Κάποια στιγμή αναφερόμενος στις πιθανότητες που έχει ο Ηρακλής για την άνοδο στη Football League, έγραψα ότι «βάζω στοίχημα το σπίτι μου». Κάποιοι μου είπαν ότι υπάρχουν μεσίτες που ψάχνουν το τηλέφωνό μου. Αρχισα να γελάω γιατί αυτού του τύπου οι πλάκες αρέσουν στον καθένα. Κατ΄ αρχήν να ενημερώσω πώς δεν είμαι τζογαδόρος και ότι ο υπερβολή απλά καταδείκνυε τη σιγουριά μου. Κατά δεύτερον ότι εξακολουθώ να πιστεύω το ίδιο κι ακόμα πιο περισσότερο στην άνοδο κι αυτή τη δυνατότητα μου τη δίνει η τελευταία νίκη επί του Βατανιακού.

Οσοι μπόρεσαν να δουν πίσω από το εύκολο 3-0, διέκριναν ορισμένες αλλαγές στο παιχνίδι του Ηρακλή. Αλλαγές οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προκειμένου η ομάδα να παίρνει κάτι περισσότερο από τα θετικά σχόλια και τις ισοπαλίες. Αλλαγές που δείχνουν ότι η περίοδος προσαρμογής για τον Ηρακλή στην κατηγορία τελείωσε και πώς μπαίνουμε στη φάση της αντεπίθεσης.

Η πρώτη και πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι ο Ηρακλής έμαθε να διαχειρίζεται τα παιχνίδια και την ποιότητά του. Κόντρα στο Βατανιακό ο Σούλης Παπαδόπουλος διατήρησε το επιθετικό σχήμα, όμως αυτή τη φορά ο Ηρακλής έπαιξε με υπομονή αντί να εξαπολύει επιθέσεις κατά κύματα από την αρχή, λες και είναι τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.Η υπομονή τού εξασφάλισε περισσότερη κατοχή τη μπάλας, καλύτερες πάσες, λιγότερα λάθη, σωστότερη ανάπτυξη, καλύτερη τελική πάσα και εν τέλει ο συνδυασμός όλων αυτών κράτησε σε συνοχή τις τρεις γραμμές με αποτέλεσμα την εξάλειψη των κινδύνων στην άμυνα.

Το αποτέλεσμα των αλλαγών είναι ήδη γνωστό. Ενα γρήγορο γκολ που συνήθως φέρνει ακόμη περισσότερη ηρεμία, ένα δεύτερο προτού τελειώσει το ημίχρονο για να μην υπάρχουν… απρόοπτα κι ένα τρίτο στις αρχές του δεύτερου μέρους που επέτρεψε στον Ηρακλή να σβήσει τη μηχανή και να διαχειριστεί τις δυνάμεις του που είναι βέβαιο ότι θα του χρειαστούν στη συνέχεια.

Τα στοιχεία που έδειξε ο Ηρακλής χθες είναι και ο τρόπος για να κάνει μέχρι και το οκτώ στα οκτώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, συγκομιδή που ίσως να είναι και παραπάνω από αυτό που απαιτείται για να μπει ο Ηρακλής στα πλέι οφ.

Οσοι σπεύσουν να πουν «σιγά ρε φίλε, με το Βατανιακό έπαιζε ο Ηρακλής, δεν έπαιζε με τον πρωτοπόρο», η απάντηση είναι ότι τα αποτελέσματα έχουν δείξει πώς  σε αυτή την κατηγορία όλοι μπορούν να νικήσουν όλους και ότι ο πρώτος μπορεί να χάσει ή να απειληθεί από τον τελευταίο. Πρόσφατα ο πρώτος Γάζωρος έχανε 2-0 μέχρι το 80΄ από τον ήδη υποβιβασμένο Αετό Σκύδρας και γύρισε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, ενώ μόλις χθες ο Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας, τον οποίο ο Ηρακλής νίκησε εύκολα, επικράτησε 3-1 του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ήττα που του στερεί πολύτιμο έδαφος.

Οπότε το παιχνίδι με το Βατανιακό αποτελεί κριτήριο και ο Ηρακλής επιτέλους έδειξε ότι έμαθε να διαχειρίζεται τη διαφορά ποιότητας που έχει από τις άλλες ομάδες και να την εκμεταλλεύεται. sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: