Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο «Πέντζα» στο ΟΑΚΑ!!

Ο «Πέντζα» στο ΟΑΚΑ!
Ένας φιλικός αγώνας με… μήνυμα θα διεξαχθεί την Τρίτη (3/4, 10:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τον οποίο θα διοργανώσει το Υπουργείο Υγείας με την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης.

Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές θα τεθούν αντιμέτωποι με καλλιτέχνες και δημοσιογράφους σε ένα παιχνίδι που θα παρακολουθήσουν κοντά στους 8.000 μαθητές Λυκείων, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το human trafficking (παράνομη εμπορία ανθρώπων).

Καλεσμένος θα είναι -μεταξύ άλλων- ο πρωταθλητής του NBA, Πέντζα Στογιάκοβιτς.

Η αναμέτρηση θα γίνει υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Εξωτερικών, τη Unicef, τον Εθνικό και Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης, Κώστας Παταβούκας είπε στον αρχική του τοποθέτηση: «Χρησιμοποιούμε την πρακτική της αθλητικής διπλωματίας για να περάσουμε το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου και να ευαισθητοποιήσουμε τον πολίτη και στην συγκεκριμένη περίπτωση των νέων για ένα θέμα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, human trafficking. Επειδή οι μαθητές μπορεί να πει κανείς ότι θα είναι μελλοντικοί πελάτες του οργανωμένου αυτού παράνομου συστήματος, θέτουμε ως αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ, για την ενημέρωσή τους».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Το ζητούμενο για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι να συνδέσουμε τα διάσημα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού με το μήνυμα κατά του σύγχρονου ανθρώπινου δουλεμπορίου. Εγώ ως πολιτικός είμαι πολλά χρόνια ταγμένος σε αυτόν τον αγώνα. Τώρα ως υπουργός της Υγείας συναντώ τις τραγικές όψεις αυτού του προβλήματος, του human trafficking, το aids και τα ναρκωτικά. Χρειάζεται κινητοποίηση των μέσων ενημέρωσης και αυτό το λέω, διότι υπάρχει εν μέρει κινητοποίηση του πολίτη. Η Βουλή είναι ενήμερη και χρειάζεται συντονισμένη δράση όλων των θεσμών. Η ιδέα να μεταδοθεί το μήνυμα στους μαθητές δια μέσου του αγώνα μπάσκετ είναι πολύ καλή. Οι μαθητές θα μεταλαμπαδεύσουν στις οικογένειές τους το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου, θα γίνουν οι πρεσβευτές του μηνύματος».

Όπως έγινε γνωστό, την φιλική αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν περίπου 8.000 μαθητές Λυκείων. Ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα θα έρθουν από τις ΗΠΑ ο πρωταθλητής ΝΒΑ, Πέντζα Στογιάκοβιτς, ο πρώην ΝΒΑερ και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Τρέισι Μάρεϊ και η εν ενεργεία, πρωταθλήτρια στο WNBA, Άσλεϊ Ρόμπινσον. Αναφορικά με τους παλαίμαχους Έλληνες θα συμμετάσχουν οι : Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Σάκης Τζαλαλής, οι μπασκετμπολίστριες Κατερίνα Χαλικιά, Αναστασία Κωστάκη, οι τραγουδιστές Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, οι ηθοποιοί Ορφέας Αυγουστίδης, Πέτρος Λαγούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης και οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σρόιτερ, Παντελής Περιβολάρης.









πηγή: sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: