Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πιανιτζάνι: «Σταματήσαμε να παίζουμε»

Πιανιτζάνι: «Σταματήσαμε να παίζουμε»
Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε μετά την ήττα της Σιένα (75-55) ο Σιμόνε Πιανιτζάνι.

Ο Ιταλός προπονητής τόνισε πως η ομάδα του σταμάτησε να παίζει όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν την υπέρ τους διαφορά, ενώ εξέφρασε την ανησυχία αναφορικά με την ετοιμότητα κάποιων παικτών του.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έκανε πολύ καλό και έντονο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε καλά, αλλά χάσαμε ελεύθερα σουτ και σκοράραμε λιγότερο από ότι συνήθως. Όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει την διαφορά, εμείς σταματήσαμε να παίζουμε. Μος και Θόρντον είχαν προβλήματα τραυματισμών και δεν ήταν έτοιμοι. Εμείς είχαμε πρόβλημα ενέργειας. Αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο αριθμός των ριμπάουντ εξηγεί τα πάντα. Από ένα σημείο και μετά οι παίκτες μου απλά περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι. Έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε την σειρά και να γυρίσουμε στην Ιταλία. Δεν ξέρω ποιοι παίκτες μου θα είναι 100% έτοιμοι να παίξουν, αλλά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Σιμόνε Πιανιτζάνι.

Αναφορικά με την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Ηταν πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα. Κάθε φορά που παίζουμε εδώ έρχεται πολύς κόσμος και υποστηρίζει την ομάδα του. Σε τέτοιες φάσεις στην Ευρωλίγκα είναι όμορφο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα. Είναι καλό για τους παίκτες».

Για το αν η Σιένα παράτησε το ματς στα τελευταία λεπτά: «Είναι φυσιολογικό ότι μετά το κακό ξεκίνημά τους, οι παίκτες μου δεν είχαν την ψυχολογία να κυνηγήσουν το ματς. Τους ζήτησα να παίξουν, αλλά από ένα σημείο και μετά ξεκούρασα κάποιους παίκτες που είχαν πρόβλημα. Συνήθως τα παιχνίδια μας πάνε στους 90 πόντους. Ηταν ένα ασυνήθιστο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που ενώ αμφότερες έχουν καλούς παίκτες και σκόρερς το σκορ ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Προφανώς έχουμε μια ακόμη ευκαιρία μπροστά μας, αλλά για να την αξιοποιήσουμε θα πρέπει να κάνουμε ότι δεν κάναμε σήμερα. Να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση και να γυρίσουμε την μπάλα. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ηταν παράξενη μέρα σήμερα. Για εμάς ήταν αδύνατο να καλύψουμε το κενό της ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: