Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παίζει για τη... ζωή του

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να παραμείνει ζωντανός για την πρόκριση στο Final 4 καλείται να πάρει Παναθηναϊκός απόψε (22:05, Novasports 3) στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι.
Ήττα ισοδυναμεί με άδοξο αποκλεισμό για τους «πράσινους», αλλά ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τη σειρά στην ισορροπία και τα πάντα θα κριθούν σε πέμπτο ματς που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια για απώλειες, αφού αν ηττηθεί για δεύτερη φορά στη «Nokia Arena» θα αποχαιρετήσει το όνειρο του τρίτου τριπλ κράουν στην ιστορία του. Και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία τελευταία ευκαιρία της συγκεκριμένης ομάδας παικτών να πετύχουν κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τη δεδομένη πρόθεση της οικογένειας Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από την ΚΑΕ, αλλά και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας μένουν ελεύθεροι το προσεχές καλοκαίρι.

Παίκτες και τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν τη δεύτερη και τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται στο Ισραήλ. Αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι πως με την απόδοση στο τελευταίο... ενάμιση παιχνίδι έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και γνωρίζουν πως αυτή τη φορά θα πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αυτές που παρουσίασαν στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου στον προχθεσινό αγώνα. Κι όχι το κάκιστο πρόσωπο που είχαν πριν από μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και πριν δύο βράδια στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί πλέον με την πλάτη στον τοίχο.Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η δεδομένη κούραση δεν απασχολεί καν τον «Ζοτς» και τους παίκτες του. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια... Ο Σέρβος προπονητής περιμένει πολλά περισσότερα από την περιφερειακή του γραμμή, ιδίως από Καλάθη και Γιασικεβίτσιους που υστέρησαν στο τελευταίο παιχνίδι, καθώς επίσης το «ξύπνημα» του Σάτο και περισσότερες βοήθειες από τους υπόλοιπους. Κι ασφαλώς καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και ορθολογικές επιθέσεις. Με όλα αυτά τα συστατικά, αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός είναι... Παναθηναϊκός, η νίκη είναι σίγουρα εφικτή. Άλλωστε το «τριφύλλι» δεν είναι η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να επιστρέψει από τα πρόθυρα του αποκλεισμού και να προκριθεί.

Η Μακάμπι με την αυτοπεποίθηση πλέον στα ύψη και (τουλάχιστον) 11.000 οπαδούς στο πλευρό της θέλει να ολοκληρώσει τον άθλο της. Μπορεί μεν να έχει την πολυτέλεια της ήττας, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του γνωρίζουν πως απόψε είναι η χρυσή τους ευκαιρία και σε περίπτωση ήττας θα είναι δύσκολο να αλώσουν για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Φινλανδός Καρλ Γιούνγκεμπραντ, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: