Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η τετράδα θα είναι τίτλος για τον Κλοπ!!

Η εποχή Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ ξεκίνησε με μία εξαιρετική ατάκα, από εκείνες που λατρεύουν να ακούν τα media και που δίνουν τροφή σε μελλοντικές αναφορές ειδικά με κάποιο πρόσωπο.
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Η τετράδα θα είναι τίτλος για τον Κλοπ!
"Είστε και εσείς ένας Special One;" τον ρώτησαν και ο Γερμανός με μια κίνηση ματ απάντησε "όχι εγώ είμαι ο Normal One"!
Μόλις περάσει αυτός ο μήνας του μέλιτος που θα έχει ο Κλοπ σχετικά με τη νέα του δουλειά θα έρθουν τα πρώτα δύσκολα! Γιατί οι υπερβολικές απαιτήσεις που συνοδεύουν τον κάθε νέο προπονητή της Λίβερπουλ, είναι ένα βαρόμετρο! Και εκείνο που θα μετρήσει θα είναι το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να περάσει η φιλοσοφία του Γερμανού κόουτς σε μία ομάδα που δεν δημιούργησε ο ίδιος.
Ένα μεγάλο συν που θα έχει ο καινούργιος προπονητής της Λίβερπουλ είναι η αδιαφιλονίκητη ικανότητα του να δένεται με την εξέδρα!  Όπως συνέβη και με το φανατικό κοινό στη Βεστφαλία, εκεί όπου οι οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον λάτρεψαν, έτσι θα συμβεί δεδομένα και με τους σκαουσερς! Ο Κλοπ  θα καταφέρει πολύ γρήγορα να κάνει τον κόσμο να πίνει νερό στο όνομα του! Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός αλλά και πολύ ικανός στο να κρατά το ενδιαφέρον ως media με ατάκες όπως η επική που είχε πει πως όποιος θέλει να κερδίζει διαρκώς να γίνει οπαδός της Μπάγερν!
Κακά τα ψέματα, η αποστολή που έχει αναλάβει είναι υπερβολικά δύσκολη. Υπάρχουν από τη μια πλευρά μία ομάδα με τεράστιο παρελθόν και βαριά φανέλα με μια  ποδοσφαιρική κληρονομιά που λύγισε όσους προσπάθησαν -στην μετά Κένι Νταλγκλίς εποχή από το 1991- να σηκώσουν αυτό το βάρος. Εδώ λύγισε ο ίδιος ο Νταλγκλίς στην επιστροφή του πριν τέσσερα χρόνια, που ακόμη και να σηκωνόταν από τον πάγκο αποθεωνόταν από το Kop! Η δουλειά συνεπώς που έχει επωμιστεί ο Γερμανός τεχνικός είναι η πλέον απαιτητική που υπάρχει στο σύγχρονο αγγλικό ποδόσφαιρο!
Ο ίδιος ο Κλοπ γνωρίζει πως θα κριθεί (και μάλιστα πολύ σύντομα) από τα αποτελέσματα, άρα αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτιστο! Αργότερα οφείλει να ακολουθήσει  η βελτίωση της αγωνιστικής  εικόνας. Γιατί στο μακροπρόθεσμο πλάνο αυτό θα κάνεικαι τη διαφορά!
Όμως μια θέση στη τρέχουσα περίοδο στη πρώτη τετράδα που θα σημαίνει επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι σαν τίτλος! Και τα υπόλοιπα έρχονται!

Πηγή:England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: