Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ακριβοπληρωμένο… φτωχαδάκι ο Κλοπ στη Λίβερπουλ!!

Κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ θα «τσεπώνει» το χρόνο στη Λίβερπουλ ο Κλοπ, που έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος μάνατζερ στην ιστορία της ομάδας, αλλά μοιάζει ακόμα φτωχός συγγενής του Μουρίνιο!

Ακριβοπληρωμένο… φτωχαδάκι ο Κλοπ στη Λίβερπουλ!
Σε κάποιους… ΟΚ, ας μην ξεκινήσουμε με αηδίες. Πάμε πάλι…

Διαβάζοντας το ποσό της ετήσιας αποζημίωσης του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, όλοι όσοι διαβάζουν ιστοσελίδες τύπου sport-fm.gr παθαίνουν ίλιγγο, εκτός κι αν το site έχει διεισδυτικότητα στο λόμπι των χρηματιστών του Λονδίνου, κάτι που ωστόσο οι έρευνες ποιοτικών χαρακτηριστικών των αναγνωστών δεν έχουν δείξει.

Μετράει (συνηθισμένος ως τέως τραπεζικός) ο Νικόλας Ακτύπης

Οπότε, μένουμε στην κοινή διαπίστωση πως τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που θα εισπράττει ο Γερμανός, χωρίς να χρειαστεί να πιάσει τον θείο ή το Τζόκερ, θεωρούνται εξαιρετικά λεφτά. Ακόμη κι έτσι, ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία των «κόκκινων» υπολείπεται αρκετά άλλων τεχνικών της Premier League, που βλέπουν τους λογαριασμούς τους να «φουσκώνουν» πιο πολύ από το δικό του.

Πρώτος και καλύτερος (;) ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ακόμη και στο συμβόλαιό του «Ξεχωριστός» είναι. Κοντά στα 11,5 εκατ. ευρώ είναι η βασική αποζημίωση του Πορτογάλου στην Τσέλσι, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας στην Αγγλία. Μαζί με τα κάτι… διαφημισούλες και τα μπόνους επίτευξης στόχων θα μπορούσε στο τέλος της σεζόν να έχει… βγάλει σχεδόν 18 εκατομμύρια, αλλά φέτος –με τέτοια εικόνα που έχει η Τσέλσι- μάλλον πρέπει να τα ξεχάσει.

inner

Ακόμη κι αν δεν εισπράξει αυτά τα λεφτά πάντως, ο Μουρίνιο θα μπορεί ΚΑΙ σε αυτό το πεδίο να… ρίχνει στα αυτιά του Αρσέν Βενγκέρ και να τον αφήνει να βλέπει την πλάτη του. Ο Αλσατός έχει συμβόλαιο που του αποφέρει 11.200.000 ευρώ το χρόνο, παρά το γεγονός ότι έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 2004. Και γ’ αυτό -μεταξύ άλλων- τον «κράζει» ο Μουρίνιο… Αφού του τα δίνουν ρε Ζοσέ, τι να κάνει κι αυτός; Τρελός είναι να πει όχι;

inner

Το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έδωσε στον Λούις Φαν Χάαλ μόνο την ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη γραμμή της προπονητικής αλλά τον… προίκισε κιόλας με το τρίτο καλύτερο συμβόλαιο για τεχνικό στο Νησί. Σε αυτόν το δύστροπο χαρακτήρα, που όποιος τον συναντά φτύνει τον κόρφο του και δεν αποτελεί ακριβώς αυτό που λέμε «ψυχή της παρέας», οι «κόκκινοι διάβολοι» δίνουν 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Κανονικά τόσα και ακόμη παραπάνω θα έπρεπε να παίρνει ο Γκιγκς μόνο και μόνο επειδή είναι αναγκασμένος να κάθεται δίπλα του στον πάγκο και να ακούει την γκρίνια του όλη τη χρονιά.

inner

Και φτάνουμε στον «Normal One», όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου. Στην οποία ήταν συνέχεια χαμογελαστός. Σε τέτοιο βαθμό που να σε κάνει να πιστεύεις ότι το προηγούμενο βράδυ είχε βάλει την υπογραφή του σε κλειστό τριετές συμβόλαιο, με αποδοχές 9,5 εκατομμύρια το χρόνο. Για να λέμε την αλήθεια, βέβαια, αυτό ακριβώς είχε κάνει ο Γερμανός, που πολύ σωστά προέβλεψε πως αν αποτύχει στη Λίβερπουλ, η επόμενη δουλειά του θα είναι κάπου στην Ελβετία… Αν τα καταφέρει, όμως, μάλλον θα χρειαστεί απλά να ανοίξει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα της συγκεκριμένης χώρας για να έχει το κεφάλι ήσυχο ενόψει ενός νέου συμβολαίου που θα τον κάνει ακόμη πλουσιότερο.

inner

Οι πρώτοι τέσσερις αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους. Παίζουν μπάλα σε μέρη που οι υπόλοιποι δεν πλησιάζουν. Ούτε καν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που παρά το γεγονός ότι έχει πάρει πρωτάθλημα το 2014 (δέκα χρόνια πιο πρόσφατα από τον Βενγκέρ, μην ξεχνιόμαστε) ανανέωσε τη συνεργασία του το περασμένο καλοκαίρι έναντι μόλις 5,4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

inner

Βέβαια, ήδη ακούγονται… «βρώμες» που θέλουν τη Μάντσεστερ Σίτι να φλερτάρει έντονα τον Πεπ Γκουαρντιόλα για να τον αντικαταστήσει τον προσεχή Ιούνιο. Για να εξελιχθεί αυτό πάντως σε «γάμο» οι «πολίτες» θα χρειαστεί να ξεχάσουν μισθούς… πείνας, όπως αυτόν του Χιλιανού, αφού ο Πεπ έχει κασέ 22.000.000 ευρώ (μην το ψάχνεις, ναι είκοσι δύο εκατομμύρια γράφει εκεί).

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: