Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

O.. ρομαντικός και φυσιολογικός, κύριος Κλοπ!!

Με άνεση που κέρδισε τις εντυπώσεις, χαμόγελο απίστευτα προσιτού ανθρώπου και ειλικρινή λόγια, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του: «Είναι ώρα για το... restart στη Λίβερπουλ! Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, που του αρέσει το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να παίζουμε στο Άνφιλντ».
Ο 48χρονος τεχνικός, που το βράδυ της Πέμπτης υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τους «κόκκινους», υποστήριξε πως πρόκειται σπουδαίο σύλλογο, δίχως να είναι μονάχα αυτός ο λόγος για τον οποίο αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόκληση, ενώ θέλησε να καταστήσει σαφές ότι σε μια τόσο ιδιαίτερη ομάδα, με τόσο ιδιαίτερο γήπεδο, δεν γίνεται να μην παίζεις όμορφο ποδόσφαιρο, με συναίσθημα και πίστη στα θετικά αποτελέσματα που θα φέρουν την επίτευξη των στόχων.
«Αν ο Μουρίνιο είναι ο ... special one, εγώ είμαι ο normal one» είπε και προκάλεσε γέλια στην ατάκα που έκλεψε την παράσταση, δείχνοντας παράλληλα πόσο προσγειωμένος και ήπιων τόνων άνθρωπος είναι...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ:
«Επέστρεψα στην κούρσα... Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσα να φανταστώ στην καριέρα μου. Δεν είναι και τόσο δύσκολη αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Η Λίβερπουλ δεν είναι μια συνηθισμένη ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ιδιαίτερος σύλλογος. Δεν ήρθα απλά επειδή είναι η Λίβερπουλ. Ήρθα γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας.
Με τράβηξε το πάθος των οπαδών για το ποδόσφαιρο... Πρέπει οι ποδοσφαιριστές μου να νιώσουν από την πρώτη στιγμή αυτή την αλλαγή, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να το δείξουν και στον κόσμο. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτός ο σύλλογος τα έχει όλα, έχει τα φόντα να πετύχει αυτά που θέλει και πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα διαδρομή τώρα. Ας μη μένουμε στην ιστορία. Θα δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να παίξουμε όπως πρέπει. Με συναίσθημα και ταχύτητα. Δεν είναι καλή μέρα σήμερα να μιλήσουμε για τεχνικά θέματα. Ας τα πούμε σε μια εβδομάδα για να τα δουλέψω στην προπόνηση. Δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση.
Πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με συναίσθημα. Δεν γίνεται να παίζεις μπροστά στην καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο και να μην παίζεις καλά... Είναι ώρα για ... επανεκκίνηση! Απλά αφήστε μας να δουλέψουμε και δώστε μας λίγο χρόνο... Ας δουλέψουμε με τον ιδιαίτερο τρόπο της Λίβερπουλ και μπορεί μέσα σε μια τετραετία να έχουμε κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Στη Ντόρτμουντ κάναμε αυτό που έπρεπε για να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές όπως έπρεπε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα στη Λίβερπουλ, όμως με διαφορετικό τρόπο, αφού πρόκειται για διαφορετικές ομάδες.
Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος... Δεν θέλω να περιγράφω τον εαυτό μου, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω. Είμαι ο ... normal one, όχι ο special one.
Ήταν μια κουβέντα που κάναμε για ... 10 δευτερόλεπτα. Έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές. Αυτό είναι αρκετό. Αλλά και πάλι χρειάζομαι μια ανταλλαγή απόψεων γιατί δεν είμαι κι εγώ... genius, ούτε ξέρω πολλά περισσότερα από τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, δεν πρέπει να μιλάμε για χρήματα αυτή τη στιγμή και για μεταγραφές. Θέλω να δω μαχητικό πνεύμα στην ομάδα. Πρέπει να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο και όχι τα χρήματα.
Είμαι ρομαντικός με το ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν όλες οι τρελές ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο. Το Άνφιλντ είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου σαν αντίπαλος προπονητής σε αυτό το γήπεδο, σκεφτόμουν πως θα ήταν όταν θα ερχόμουν σαν τεχνικός της Λίβερπουλ. Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τα αφεντικά της FSG μου φάνηκαν καλοί και σεβαστοί άνθρωποι. Από την πρώτη επαφή μαζί τους, κατάλαβα ότι... είχε έρθει η ώρα να σταματήσω τις διακοπές μου».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: