Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Με τα όπλα του Μαρινάκη τον σημαδεύει ο Ιβάν!!

To άγριο παρασκήνιο πίσω από τον «πόλεμο» των δύο πανίσχυρων αφεντικών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας στο sportdog. Ο Ιβάν Σαββίδης, λοιπόν, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να ανατρέψει τη διοίκηση της ΕΠΟ. Αφού τα κατάφερε να βάλει τα πράγματα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξεκίνησε ανοικτά την προεκλογική εκστρατεία για να πάρει την ΕΠΟ από τα χέρια του Μαρινάκη.

Δεν αποκλείεται συναντήσεις με προέδρους τοπικών Ενώσεων να έχουν κάνει και οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης. Παρασκηνιακά αυτοί, όχι φανερά και επίσημα όπως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Στόχος του Ιβάν, αν καταφέρει να πάρει τον έλεγχο της ΕΠΟ, είναι να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι τον ΠΑΟΚ. Όχι σαν τον Μαρινάκη, που σύμφωνα με τους κατήγορους του μόνον γα πάρτη του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί τη δικηά του ΕΠΟ.

Αρκετα ρομαντικό το σενάριο. Κατακτά κάποιος έναν στόχο και τον μοιράζεται με τους άλλους. Μ΄ όλους τους άλλους. Μια ΕΠΟ για όλο το πρωτάθλημα, όχι μονάχα για μία, τον Ολυμπιακό ή, τον ΠΑΟΚ.

Και πώς θα γίνει η ανατροπή της κακιάς ΕΠΟ; Όπως με τη μεγάλη αλλαγή στην κυβέρνηση! Έτσι. Πρωθυπουργός ένας αριστερός, κυβέρνηση αριστερή, άλλα πρόσωπα, όχι φθαρμένα, όχι παλαιοκομματικά, όμως ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Μόνον οι διπλωματούχοι μαλάκες βλέπουν στην πράξη κάτι άλλο, κάτι ...αριστερό από την "αριστερή" κυβέρνηση.

Ο Σαββίδης συναντήθηκε με τους 12 απόστολους της ΕΠΟ. Με 12 προέδρους ΕΠΣ. Με 12 από τους 55 που ψηφίσουν για την εκλογή της διοίκησης της ομοσπονδίας. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, όπως γίνεται αντιληπτό, πιθανόν και οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος, για να φτιάξουν μια καλή ΕΠΟ, στη θέση της κακιάς, εξαρτώνται από τους τοπάρχες του ποδοσφαίρου σε κάθε νομό της χώρας. Τα ίδια πρόσωπα.

Ρωτάω. Γιατί αυτοί που είναι όργανα του Μαρινάκη να κάνουν μεταγραφή στον Σαββίδη; Θα μου πεις για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό τους θέλει ο Σαββίδης. Πώς, όμως, να στηριχθεί σε "σημαδεμένους" που μέχρι σήμερα στηρίζουν την φαύλη ΕΠΟ. Σ΄ αυτούς, δηλαδή, που συνεργούν, που είναι υπεύθυνοι σ΄ ένα πρωτάθλημα που προκαλεί την επέμβαση της δικαιοσύνης.

Τι σόι κάθαρση επιχειρείται στην ΕΠΟ όταν τα εργαλεία ενός συστήματος θα αλλάξουν "αφεντικό". Ο Σαββίδης κάνει προσηλυτισμό σε προέδρους Ενώσεων, με χιλιάδες ένσημα στο παραγοντιλίκι, που προσφέρουν υπηρεσίες στον Μαρινάκη, ασφαλώς διότι έχουν τους λόγους τους. Κι αυτούς τους συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους θα τους ...ξεχάσουν για να στρατευθούν σ΄ άλλο κόμμα. Στο κίνημα αλλαγής του Σαββίδη. Με πιάνουν τα δάκρυα. Τόσο συγκινητικό το έργο.


ΠΟΙΟ είναι το στοίχημα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον ...εαυτό του, αποκαλύπτει ο apodytiriakias
 
Όταν έχεις μια πηγή και παίρνεις νερό, πετρέλαιο, χρυσάφι, σέσκουλα, σαρδέλες, οτιδήποτε, για ένα πράμα αγωνιάς. Να μην εξαντληθεί η πηγή. Το λέγανε οι παπούδες. Και οι παπούδες των παπούδων.
Όλοι, ακόμα και οι άρρωστοι παοκτσήδες είδανε τη διαφορά του Ολυμπιακού στο ντέρμπυ της Τούμπας. Εγώ είδα και κάτι άλλο, που το σημείωσα από την πρώτη στιγμή, για όσους με διαβάζουν. Ότι με το 2-0 στο παντελόνι ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο ξαναβγήκε από τα αποδυτήρια σα δένδρα έτοιμα προς φύτευσιν.
Μιλάμε σοβαρά. Οι 10 του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο το 'παιξαν δένδρα ακίνητα. Δεν ήθελαν να κτυπήσουν άλλο το παιχνίδι. Είχαν και εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά τους, δεν ήταν ο Όλσεν στα δοκάρια τους, και ο Ισπανός όποτε χρειάστηκε κράτησε το 2-0.
Στο παρασύνθημα. Παναθηναϊκός, αυτός ο μνημονιακός και με το άδειο ταμείο Παναθηναϊκός. Η επανελθούσα στο πρωτάθλημα ΑΕΚ μετά τις δύο χρεοκοπίες της, τη μία πριν Ντέμη Νικολαϊδη και την άλλη μετά το άρθρο 44, επί Ντέμη Νικολαϊδη. Και ο ΠΑΟΚ που παραμένει επί της ουσίας ο ίδιος και με Ιβάν Σαββίδη.

Αυτές οι τρεις ομάδες, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Η πηγή του Ολυμπιακού, δηλαδή! Τι θέλω να πω.

Μόνιμος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, με 18(!) πρωταθλήματα σε 20 χρόνια έχει εξελιχθεί στον.... αποκλειστικό «εκπρόσωπο» του ποδοσφαίρου μας στο τσάμπιονς ληγκ. Το πρωτάθλημα, όμως, τον χαντακώνει τον Ολυμπιακό. Επόμενο. Έχεις πρωτάθλημα πατσαβούρα, είσαι πατσαβουροπρωταθλητής.

Αντί, λοιπόν, να παίρνει δυνάμεις, να «προετοιμάζεται» ο Ολυμπιακός από το εγχώριο πρωτάθλημα, απορρυθμίζεται αγωνιστικά όταν υποχρεώνεται να αντιμετωπίζει τους Πλατανιάδες και τους Πανθρακικούς, τις Καλλονές και τις Βέροιες. Για σκέψου να κοντύνουν κι άλλο οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ!

Ήδη, οι «τρεις ανταγωνιστές» του Ολυμπιακού είναι εκτός κόλπου. Αν τους φύγει η ελπίδα ότι μπορούν να κτυπήσουν τον Ολυμπιακό, τότε η ζημιά είναι εκτός ελέγχου. Η ζημιά του Ολυμπιακού.

Το αντιλαμβάνεται ο Μαρινάκης ότι δεν συμφέρει τον Ολυμπιακό να εγκαταλείψουν και με το στόμα τον πρωταθλητισμό οι άλλοι «τρεις»; Θα χάσει ο Ολυμπιακός την πηγή άντλησης υψηλού ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Όχι, δεν λέω ότι ο Μαρινάκης έδωσε το «σύνθημα» στο ημίχρονο η ομάδα του να σταματήσει στο 2-0. Δεν τον έχω για πρόεδρο ΠΑΕ με συντεχνιακή κουλτούρα. Ο άνθρωπος έχει βάλει στοίχημα με την κοιλιά του. Κάθε χρόνο δικό μου το πρωτάθλημα.



*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: