Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αδύνατο να ήταν αναίμακτη η μετάβαση…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr την δική του γνώμη για την εθνική μας ομάδα.

Αδύνατο να ήταν αναίμακτη η μετάβαση…

• Δεν ωφέλησαν σίγουρα κι οι πολλές αλλαγές προπονητών (Ρανιέρι-Μαρκαριάν-Τσάνας), αφού ο ένας πήγαινε χειρότερα από τον άλλο. Ας σκεφθούμε ότι ο Ρανιέρι μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ έχει στην 4η θέση τη Λέστερ, μόλις ένα τρίποντο πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι κι ένα πίσω από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ…

• Αλλά ας δεχθούμε και κάτι ακόμη σημαντικό: Μέσα από αυτή την προκριματική φάση για το ΓΙΟΥΡΟ 2016, η εθνική Ελλάδας έκανε τη μετάβαση από μία ομάδα που ήταν επί πολλά χρόνια μαζί, σε μία ομάδα που τώρα δημιουργείται.

• Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, πριν 15 περίπου μήνες, άρχισαν να φεύγουν τόσοι παίκτες που είχαν στηρίξει, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, όλο το οικοδόμημα. Από τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, έως τον Σαλπιγγίδη και το Σαμαρά με τον Γκέκα. Μιλάμε για τη «συνηθισμένη» μισή ενδεκάδα της εθνικής επί σειρά ετών.

• Δεν θα μπορούσε να ήταν αναίμακτη για την εθνική μας μία τέτοια μετάβαση. Κι ας προσέξουμε πως όλοι είναι παίκτες της επιθετικής γραμμής κι οι δύο βασικοί του άξονα. Ας προχωρήσουμε λίγο παραπάνω κι ας παρατηρήσουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα τα είχε στην προκριματική φάση η εθνική ακριβώς στον τομέα του σκοραρίσματος και της δημιουργίας.

• Ήθελε τον χρόνο του κι ο καινούργιος προπονητής να «κολλήσει» πρώτα με τους λίγους παλιούς που είχαν απομείνει και μετά με τους πιο νέους, δεν ήρθαν στην αρχή τα αποτελέσματα, υπομονή δεν υπάρχει, πλάκωσε κι η γκίνια που πάντοτε πάει εκεί που είναι τα προβλήματα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

• Είναι επίσης αλήθεια πως αποτελεί λάθος τακτική να καλείς ένα κάρο νέους παίκτες στην εθνική. Για τον απλούστατο λόγο ότι και τη χημεία σου χαλάς πιο εύκολα, αλλά και τους καις πιο εύκολα, αφού είναι πολύ δύσκολο να επιπλεύσουν σε μία ομάδα που δεν είναι στα πάνω της.

• Εγώ δε νομίζω ότι ήμασταν τόσο καλοί παλιότερα και είμαστε τόσο κακοί τώρα. Δεν εννοώ από αποτελέσματα, αλλά από ποιότητα. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Μέσα είναι και τα…βυθίσματα. Το θέμα είναι να πήραν όλοι τα μαθήματά τους, πρώτα οι παίκτες και μετά ο περίγυρος της εθνικής-ΕΠΟ και να γίνει και μία σωστή επιλογή προπονητή, που θα στηριχθεί.

• Γιατί το Ρανιέρι, αν δεν κάνω λάθος, τον περιμέναμε όλοι στη γωνία με το πρώτο αποτέλεσμα, το 0-1 από τη Ρουμανία με το πέναλτι στο 10’… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: