Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΣ Μακεδονίας κατά ΕΠΟ!!

Απάντηση στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη 8/10 ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις Ενώσεις όλης της χώρας έστειλε σήμερα (9/10) η ΕΠΣ Μακεδονίας, εκ των ιδρυτριών Ενώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση και μάλιστα, την προηγούμενη Κυριακή ήταν στις 14 Ενώσεις που έδωσαν το παρών στην συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Το Soccerplus δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το περιεχόμενο της επιστολής της ΕΠΣ Μακεδονίας:

Προς
Την Εκτελεστική Επιτροπή
Της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε την υπ΄ αριθμ. 30263/08-10-2015 επιστολή σας, περί των ενεργειών και αποφάσεών σας αναφορικά με τη ρήτρα ανεξαρτησίας στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. και, ειλικρινά, εκπλαγήκαμε.

Με τα όσα αναφέρετε στην ανωτέρω επιστολή σας, νιώθουμε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Φρονούμε ότι ποτέ δε σας δώσαμε τέτοιο δικαίωμα. Η προσπάθειά σας να μετατρέψετε το μαύρο σε άσπρο ή και αντιστρόφως, θα μπορούσε, κάλλιστα, να γίνει δια της ασφαλούς επιλογής της σιωπής, να δηλώνετε, όμως, την επιθυμία σας για συγκρότηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου από Δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης, είναι τουλάχιστον υποτιμητικό της νοημοσύνης μας. Μερικές μόνο επισημάνσεις που ακολουθούν καταδεικνύουν, περίτρανα, την αντιφατικότητα των όσων διαλαμβάνονται στην επιστολή σας.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αποδεχθήκατε, οικεία βουλήσει, τη στελέχωση των δικαστικών οργάνων (για την ακρίβεια πειθαρχικών οργάνων) με δικαστές της τακτικής δικαιοσύνης. Αν πράγματι το επιθυμούσατε, όπως εντελώς όψιμα ισχυρίζεστε, θα είχατε αποδεχθεί τις υποβαλλόμενες σχετικές προτάσεις, επί σειρά ετών, της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και άλλων Ενώσεων. Η αποδοχή εκ μέρους σας δικαστών της Τακτικής Δικαιοσύνης είναι προϊόν της πίεσης εκ μέρους της ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναφορικά με την επιθυμία σας για τη στελέχωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου από δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης κρίνουμε σκόπιμο να σας θυμίσουμε, ενδεικτικά, σε ποιες ενέργειες

Με πρόσφατη επιστολή σας προς τις Ενώσεις επιχειρούσατε να πείσετε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο (ανώτατο δικαστήριο ουσίας) δεν πρέπει να στελεχωθεί με Δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια επιθυμούσατε διακαώς στα πρωτόδικα και στο κατ΄ έφεση δικαστικό όργανο να εκδίδουν αποφάσεις Δικαστές εν ενεργεία, εκλεγόμενοι από τη Γενική Συνέλευση και στο Ανώτατο Δικαστικό Όργανο (Διαιτητικό Δικαστήριο), ενώπιον του οποίου, μεταξύ άλλων, προσβάλλονται και αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων, να εκδίδουν αποφάσεις μη Τακτικοί Δικαστές. Τις αποφάσεις, δηλαδή, των Δικαστών της Τακτικής Δικαιοσύνης θα ήλεγχαν δικαστές μη εν ενεργεία !!!

Στην πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. εξελέγησαν εν ενεργεία Δικαστές στα παραπάνω όργανα, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Σ΄ αυτή τη Γενική Συνέλευση, σθεναρά και μετ΄ επιτάσεως, αρνηθήκατε και αποκλείσατε τη στελέχωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με εν ενεργεία δικαστές, έχοντας, μάλιστα, προς τούτο και τη σύμφωνη γνώμη του παρισταμένου εκπροσώπου της U.E.F.A..

Τέλος, ορθώς σημειώνετε στην ως άνω επιστολή σας «Όλοι αντιλαμβανόμαστε, πως μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών λειτουργών στην διαιτητική διαδικασία επίλυσης των ποδοσφαιρικών διαφορών και μάλιστα στο υψηλότερο προβλεπόμενο επίπεδο», με τη μόνη ειδοποιό διαφορά ότι πρέπει να το πιστεύετε. Διότι, αν πράγματι το πιστεύετε και το αντιλαμβάνεστε, όπως διατείνεστε, δε χρειάζεται να προσφεύγετε σε έγκριτους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και να ζητάτε γνωμοδοτήσεις περί του αν πρέπει να πράξετε αυτό από το οποίο «μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν».

Με ειλικρινή διάθεση καλόπιστης και εποικοδομητικής κριτικής, σας ευχαριστώ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ε.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: