Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Υπήρξαν και καλύτεροι του Μουρίνιο φέτος!!

Για τον Έντεν Αζάρ έγραψα πριν μερικές εβδομάδες ότι ήταν αναμφισβήτητα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη φετινή σεζόν και άξιζε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο σε επίπεδο προπονητών, η ανάδειξη του Ζοσέ Μουρίνιο ίσως να μην ήταν και η πιο δίκαιη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς αφού επανέφερε την Τσέλσι στην κορυφή της Αγγλίας μετά τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που κατέληγαν στο Μάντσεστερ. Αν το μοναδικό κριτήριο ήταν αυτό, τότε κάθε κουβέντα πηγαίνει χαμένη όμως έχω την αίσθηση πως δεν ήταν. Ή τουλάχιστον πως δεν θα έπρεπε να ήταν.

Υπήρξαν προπονητές και ομάδες που πέτυχαν πιο δύσκολους στόχους μέσα στη σεζόν. Ο Άλαν Πάρντιου άφησε σχεδόν στα μισά της περιόδου τη Νιούκαστλ για την Κρίσταλ Πάλας, την οποία αμέσως αναγέννησε. Οι Λονδρέζοι όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την παραμονή τους αλλά υπό τις οδηγίες του Πάρντιου έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και "έτρεξαν" ένα εξαιρετικό σερί που τους χάρισε τον στόχο τους. Κάτι που πριν την έλευσή του, δεν φαινόταν τόσο βέβαιο.

Ο Κούμαν ξεκίνησε το καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια στη Σαουθάμπτον. Έχασε παίκτες αλλά κινήθηκε εξαιρετικά στο μεταγραφικό παζάρι δημιουργώντας μια ομάδα έκπληξη από την οποία κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία. Οι «Αγιοι» έφτασαν να διεκδικούν την ευρωπαϊκή τους έξοδο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και δημιούργησαν μια έδρα στην οποία δέχθηκαν μόλις τέσσερις ήττες, διαθέτοντας επίσης την 2η καλύτερη άμυνα με παθητικό 13 τερμάτων.

Τρίτος, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο είναι ο Πίρσον. Η Λέστερ ξεκίνησε εντυπωσιακά και σε αυτό ρόλο έπαιξε η σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο για ένα μεγάλο διάστημα αντιμετώπισε τις συνηθισμένες δυσκολίες μιας νεοφώτιστης. Ομως ο Πίρσον δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο και την κρίσιμη στιγμή πήρε τα αποτελέσματα που έφεραν τελικά άνετε τις «αλεπούδες» μακριά από το φάντασμα του υποβιβασμού.
Ο Μουρίνιο θα είναι πάντα ο Μουρίνιο. Η Τσέλσι ανά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στηριζόμενη αρχικά στο δίδυμο Φάμπρεγας-Κόστα και στη συνέχεια στον Αζάρ. Ομως δεδομένα ο Πορτογάλος έχει κάνει πολύ καλύτερες χρονιές στην Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες θα δικαιολογούσαν το συγκεκριμένο βραβείο.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: