Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Με κομμένη την ανάσα!!

Πέφτει η αυλαία στην Bundesliga, με έξι ομάδες να ακροβατούν στη μάχη της παραμονής και το Ντόρτμουντ-Βέρντερ να δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη. Διαβάστε όλα τα σενάρια.

Με κομμένη την ανάσα
Αγωνία μέχρι τέλους στην Bundesliga, αφού στην 34η αγωνιστική θα διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες. Και δεν είναι λίγες…

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Βέρντερ, με τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην έβδομη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Η Μπορούσια με νίκη ή ισοπαλία «κλειδώνει» την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ με ήττα η ομάδα της Βρέμης είναι αυτή που θα χαμογελάσει και το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ θα… υποχρεωθεί να κατακτήσει το Κύπελλο για να μη μείνει εκτός Europa League.

Σε ό,τι αφορά στην ουρά, έξι ομάδες, Πάντερμπορν (31β.), Αμβούργο (32β.), Στουτγκάρδη (33β.), Ανόβερο (34β.), Φράιμπουργκ (34β.) και Χέρτα (35β.), δίνουν τη μάχη να κρατηθούν στην κατηγορία, με δύο εξ αυτών να υποβιβάζονται απευθείας και την τρίτη από το τέλος να παίζει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας (μια εκ των Ντάρμσταντ, Καρλσρούης και Καϊζερσλάουτερν).

Σε πιο δύσκολη θέση είναι η ουραγός Πάντερμπορν που χρειάζεται νίκη επί της Στουτγκάρδης και να μη νικήσει το Αμβούργο τη Σάλκε για να οδηγηθεί στα μπαράζ. Το Αμβούργο χρειάζεται νίκη και ταυτόχρονα να μη νικήσει η Στουτγκάρδη, αλλά και να μην υπάρχει ισοπαλία στο Ανόβερο-Φράιμπουργκ. Αν νίκη της συνδυαστεί με ένα από τα δύο μόνο αποτελέσματα, θα πάει σε μπαράζ. Η Στουτγκάρδη σώζεται με νίκη επί της Πάντερμπορν, ενώ και η ισοπαλία θα της αρκεί αν το Ανόβερο χάσει με δύο γκολ από τη Φράιμπουργκ και το Αμβούργο δεν νικήσει. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση αν χάσει… υποβιβάζεται. Το Ανόβερο μένει στην κατηγορία με νίκη επί της Φράιμπουργκ, ενώ με ισοπαλία πέφτει αν αυτό το αποτέλεσμα συνδυαστεί με νίκες Στουτγκάρδης και του Αμβούργου με… δέκα γκολ. Αν το Ανόβερο χάσει, υποβιβάζεται εφόσον Στουτγκάρδη και Αμβούργο νικήσουν. Η Φράιμπουργκ εξασφαλίζει την παραμονή με νίκη επί του Ανόβερου, αλλά πιθανότατα και με ισοπαλία. Αντίθετα, αν χάσει… χάνεται σε περίπτωση που Στουτγκάρδη και Αμβούργο νικήσουν. Η Χέρτα θα πέσει μόνο αν χάσει με δύο γκολ από τη Χόφενχαϊμ και παράλληλα η Στουτγκάρδη νικήσει και το Ανόβερο έρθει ισόπαλο με τη Φράιμπουργκ.

Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η Μπάγερν είναι εδώ και καιρό πρωταθλήτρια και θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League μαζί με Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ, ενώ προκριματικά θα δώσει η Λεβερκούζεν, ενώ Σάλκε και Άουγκσμπουργκ θα αγωνιστούν στο Europa League.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική

Σάββατο 23/5 (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε
Αννόβερο-Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Πάντερμπορν-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: