Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός: Χάνει με τραυματισμούς Μαρέσκα και Μπράβο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πέντε γκολ και εξευτελιστική εμφάνιση-αγγαρεία, αδιαφορία σε προκλητικό βαθμό, αμέτρητο το "φαρμάκι" που κεράστηκε στον κόσμο τους, και ως "κερασάκι στην τούρτα" τραυματισμοί.

Ναι, σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δεινά που βρήκαν τους "ερυθρόλευκους" κληρονόμησαν και ως προίκα δύο τραυματισμούς από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, τα οποία έρχονται να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους σε Ελλάδα και Ευρώπη για το μήνα Σεπτέμβριο.

Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα-γολγοθά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στα δύσκολα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (μέσα σε διάστημα λίγων ημερών), αλλά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ με Άλκμααρ (πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου) και Άρσεναλ (29 Σεπτεμβρίου στο "Emirates Stadium"), όμως όπως όλα δείχνουν ο Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να βγάλει "λαγούς από το καπέλο" για να ξεπεράσει τα νέα προβλήματα τραυματισμών.

Μεγαλύτερο "θύμα" από το καταστροφικό φιλικό με τον Εργοτέλη ήταν αναντίρρητα ο Έντσο Μαρέσκα, με τον Ιταλό μέσο όχι μόνο να αναγκάζεται να υποστεί την ταλαιπωρία του να αγωνιστεί σε μία εντελώς άγνωστη για αυτόν θέση ελέω περιορισμένων επιλογών (στόπερ) αλλά και να τα βάζει με την τύχη του καθώς τραυματίστηκε και είναι πολύ πιθανό να μείνει 20 ημέρες νοκ-άουτ λόγω θλάσης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί επίσημα από το ιατρικό επιτελείο αυτός ο μυϊκός τραυματισμός, ο πρώην άσος της Σεβίλλης δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στην επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από έναν χρόνο απουσίας, με αντίπαλο τους πρωταθλητές Ολλανδίας στο "Καραϊσκάκης", ενώ θα χάσει και τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τους δύο "Δικεφάλους".

Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι λύσεις του Τιμούρ Κετσπάγια μειώνονται ακόμα περισσότερο (ούτως η άλλως το ρόστερ δεν είναι πλήρες), με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτός που θα κληθεί να βγάλει τα "κάστανα από τη φωτιά", παίρνοντας τη θέση του Ιταλού στο χώρο του κέντρου.

Δυστυχώς όμως για την ομάδα του Πειραιά, το όνομα του Μαρέσκα δεν είναι το μοναδικό που προστέθηκε στην ιατρική λίστα με τους τραυματίες, καθώς ο Ραούλ Μπράβο (παρτενέρ του Μαρέσκα στο κέντρο της άμυνας στο ξεκίνημα του αγώνα) χτύπησε στη μύτη, με το κάταγμα να είναι πιθανό όπως και η απουσία του από τα γήπεδα για το ερχόμενο 10ήμερο.

Αν αυτό επισημοποιηθεί, τότε ο Ισπανός αμυντικός διαγράφεται από το ματς της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άλκμααρ (φυσικά και από αυτό της 3ης αγωνιστικής με την Καβάλα εντός έδρας το ερχόμενο Σάββατο), σε μία περίοδο μάλιστα που είχε καθιερωθεί στη θέση του αριστερού μπακ ενώ εμφανιζόταν εντελώς αναγεννημένος με την παρουσία του Κετσπάγια στο τιμόνι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα προβλήματα με τους τραυματισμούς τείνουν να εξελιχθούν σε γάγγραινα για τον Ολυμπιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει μείνει πίσω σε θέμα προετοιμασίας λόγω τραυματισμών και το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας, Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος δίνει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει το πρώτο σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς.

Αν μάλιστα στα προβλήματα αυτά προστεθεί και αυτό της μη απόκτησης αριστερού χαφ στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, το γεγονός ότι η ομάδα του Πειραιά ξεμένει με τρεις μόνο επιθετικούς και τον έναν εξ αυτών να έχει μόλις επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από περίοδο τραυματισμού (Ντάρμπισιρ), αλλά και τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, τότε καταλαβαίνουν όλοι ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ουσιαστικά βαρόμετρο για τη φετινή χρονιά των πρωταθλητών.

Η καλή ψυχολογία από τις τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν, με παίκτες και προπονητή να κρίνονται πλέον αυστηρά από όλους (κόσμο, διοίκηση και Τύπο) και να έχουν από εδώ και στο εξής συνεχόμενους "τελικούς" στο διάβα τους. Το αν μπορούν να τα καταφέρουν θα φανεί στο χειροκρότημα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: