Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Σισέ " Δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα αν ήξερα "

Ο ΣΙΣΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΕΞΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ. «ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ‘ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ’, ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ». ΟΡΓΗ ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟ! - Απογοητευμένος αλλά και εξοργισμένος από τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου προς το πρόσωπό του, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στον Βόλο. Σύμφωνα με όσα είπε στα αποδυτήρια, στους συμπαίκτες του, για πρώτη φορά στην καριέρα του συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο οπαδοί αντίπαλης ομάδας, γεγονός που τον εξόργισε και δεν αποκλείεται να καταγγείλει το γεγονός ακόμα και στη ΦΙΦΑ. Τέλος, ο Τεν Κάτε απογοητευμένος από την απόδοσή των «πράσινων», τους έκοψε μια ημέρα ρεπό!«Αν το ήξερα»

Σύμφωνα με όσα έλεγε στους συμπαίκτες του ο Σισέ, αν ήξερε ότι υπήρχε η πιθανότητα να ζήσει ένα τέτοιο ρατσιστικό σκηνικό στην Ελλάδα, δεν θα αποφάσιζε ποτέ να έρθει στη χώρα μας για να αγωνιστεί: «Πρώτη φορά στην καριέρα μού μου φέρονται έτσι. Εγώ δεν ήρθα στην Ελλάδα για να μου κάνουν ρατσιστική επίθεση και να μου φωνάζουν "ουγκ ουγκ" όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου. Αν το ήξερα αυτό, δεν θα ερχόμουν! Αυτό που έγινε σήμερα δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συνέβη. Από ένα σημείο και μετά δεν είχα μυαλό για το παιχνίδι. Θόλωσα από αυτά που άκουγα! Από τα πρώτα λεπτά, όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου κάποιοι από ένα συγκεκριμένο σημείο της εξέδρας μου φώναζαν "ουγκ ουγκ". Το είπα στον διαιτητή και μου είπε ότι θα βγει ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Ανακοίνωση δεν ξέρω αν βγήκε, αλλά αυτοί συνέχισαν. Στο γκολ που βάλαμε τρελάθηκα και πήγα μπροστά τους και τους έκανα να σωπάσουν. Συνέχισαν τα ίδια, μου πέταξαν μπουκάλια και δεν άντεξα και τους πέταξα ένα. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, μόνο που το σκέφτομαι τρελαίνομαι».

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά αν, τελικά, θα καταγγείλει το περιστατικό ο Σισέ. Τόσο η ΦΙΦΑ, όμως, όσο και η ΟΥΕΦΑ δεν… αστειεύονται σε θέματα που αφορούν τη μείωση της προσωπικότητας ενός ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον για ρατσιστικούς λόγους.

Συγνώμη από Μπέο

Ο Αχιλλέας Μπέος, πάντως, προσπάθησε από την πλευρά του να απολογηθεί για τη συμπεριφορά λίγων ανεγκέφαλων –όπως επιεικώς τους χαρακτήρισε-, ζητώντας συγνώμη τόσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και από τον Κώστα Αντωνίου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά!

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, αφού και ο ίδιος είχε ενοχληθεί από όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο.
«Ήσασταν απαράδεκτοι»

Πέραν όσων συνέβησαν με τον Σισέ, η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού χθες ήταν τραγική. Γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Τεν Κάτε, αφού θέλει οι ποδοσφαιριστές του να προσπαθούν για το καλύτερο ακόμα σε φλικές αναμετρήσεις.

Ο εκνευρισμός του Ολλανδού ήταν μεγάλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Συζητούσε συνεχώς με τους συνεργάτες του τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όταν μαζεύτηκαν όλοι οι παίκτες του στα αποδυτήρια τους είπε σε αυστηρό ύφος:

«Ήσασταν απαράδεκτοι. Μόνο ο Λέτο και τα παιδιά της ακαδημίας δικαιολόγησαν την παρουσία τους. Οι δύο ημέρες ρεπό γίνονται μία. Μεθαύριο κανονικά προπόνηση και εκεί θα τα πούμε καλύτερα».

Στη συνέχεια ο 55χρονος τεχνικός αναχώρησε αμέσως για το πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή φανερά ενοχλημένος από την απόδοση των «πράσινων» και είναι σίγουρο ότι στην προπόνηση της Τρίτης έχει να τους πει πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: