Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Σούλης Μαρκόπουλος: «Πάμε πολύ καλά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με προορισμό το Λιτόχωρο αναχώρησε την Κυριακή (6/9) η αποστολή του ΠΑΟΚ, με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση), που μάλλον ευνοούν τη δουλειά που θα γίνει στο επόμενο δεκαήμερο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκινά από το πρωί της Δευτέρας, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου στόχος θα είναι να γίνει η ομάδα μία οικογένεια και ταυτόχρονα να μπουν οι βάσεις σε φυσική κατάσταση και αγωνιστικό τομέα, για τη δύσκολη σεζόν που έρχεται.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μιλώντας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, τόνισε: «Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα της ομάδας, περιμένουμε να προστεθούν και οι καλαθοσφαιριστές που αποκτήσαμε κι ακόμη δεν έχουν έρθει, αλλά και τα δύο παιδιά ακόμη που θα αποκτήσουμε. Ετσι όπως πήγαν τα πράγματα, αυτό που κοιτάμε αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσουμε έναν Αμερικανό κι έναν κοινοτικό ακόμη. Ποτέ βέβαια δεν μπορείς να πεις ότι είσαι κοντά με έναν παίκτη, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου πήραμε και υπογεγραμμένα συμβόλαια και το θέμα δεν έκλεισε.

Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να περνάμε αυτά που θέλουμε στην ομάδα. Θέλουμε ωστόσο να έρθουν το συντομότερο δυνατόν και τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί μας λείπει ουσιαστικά η μισή ομάδα. Εχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας, άλλωστε πιστεύω ότι στις αρχές της περιόδου καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη. Θα περάσει ένα χρονικό διάστημα, για να αφομοιώσουν όλοι οι παίκτες αυτό που θέλουμε».

Αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, ο Μαρκόπουλος είπε: «Αυτά που μου είπαν οι άνθρωποι της διοίκησης όταν συμφωνήσαμε, πιστεύω ότι μπορούν να τα κάνουν πράξη, και για αυτό προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ. Οι καταστάσεις είναι λίγο δύσκολες, γιατί η οικονομική κατάσταση σε όλη τη χώρα επηρεάζει όλους τους τομείς, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά. Εάν συμπληρώσουμε το ρόστερ όπως θέλουμε κι αν στις υποσχέσεις που έχουμε δεν συμβεί κάτι εξωπραγματικό (αν και πιστεύω ότι και σε αυτό θα δοθεί λύση), πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Ο Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ... «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό τον αγώνα. Και οι δύο ομάδες δεν θα είναι έτοιμες και σίγουρα η κάθε ομάδα θέλει τη νίκη. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας και πρέπει να χαροποιήσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Το πρόγραμμα της ομάδας
Από το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν οι διπλές προπονήσεις της ομάδας. Το πρωί με ασκήσεις στο γήπεδο και το απόγευμα με φυσική κατάσταση (τρέξιμο) ή βάση και τακτική στο γήπεδο. Αυτό θα είναι το πρόγραμμα της ομάδας μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, την τελευταία ημέρα παραμονής της ομάδας στο Λιτόχωρο. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο Λιτόχωρο την Hemofarm και στη συνέχεια η αποστολή θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Με την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Λιτόχωρο, ταξίδεψαν οι: Δημήτρης Αράπης, Μιχάλης Γιαννακίδης, Γιάννης Δεμερτζής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Καλαμπάκας, Νίκος Καλλές, Παναγιώτης Καυκής, Αντώνης Κεσίσογλου, Φώτης Λιούτας, Χαράλαμπος Σικαλίδης και Γουέιντ Χέλιγουελ.

Ο Γιώργος Τσιάρας συνάντησε την αποστολή στο Λιτόχωρο, ενώ ο Χρήστος Ταπούτος έμεινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων στο δεξί του πόδι (τράβηγμα).

«Γίνεται κάτι καλό...»
Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για το Λιτόχωρο, ο Παναγιώτης Καυκής, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Γουέιντ Χέλιγουελ μίλησαν για αυτό που περιμένουν και δήλωσαν αισιόδοξοι...

Παναγιώτης Καυκής: «Το κλίμα είναι πολύ θετικό στην ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε σκληρή δουλειά για να βγάλουμε κάτι καλό τη νέα χρονιά. Πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τώρα στο βασικό στάδιο να μονταριστούμε, να βρεθούμε σαν ομάδα και να βρούμε τη χημεία που θέλουμε. Εύχομαι να είναι υγιής η νέα χρονιά για όλους μας και για το νέο ΠΑΟΚ. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ τι να πούμε; Είναι δύσκολο να λες μόνο λόγια. Θέλουν και πράξεις. Ελπίζω ότι φέτος δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα δείξουμε και στο γήπεδο αυτό που όλοι μας θέλουμε. Σίγουρα υπάρχει πιο θετικό κλίμα από πέρσι, αλλά θέλω να δω πως θα είναι τα πράγματα όταν θα είμαστε όλοι μαζί και πλήρεις. Όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα είναι σημαντικές κινήσεις και ξεκινώντας εμείς περιμένουμε τους Αμερικανούς και τον Drobnjak για να δουλέψουμε σκληρά».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: «Είμαστε δύο εβδομάδες μαζί, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και περιμένουμε να έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες για να γίνουμε ομάδα. Να είμαστε όλη τη μέρα μαζί και να δώσουμε αυτά που πρέπει. Να βρεθεί χημεία για να καταλάβει ο καθένας το ρόλο του, να μην έχουμε τραυματισμούς και να είναι έτοιμο το σώμα μας για όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι γίνεται κάτι πολύ καλό στην ομάδα. Με την έλευση του κόουτς φάνηκε ότι γίνεται κάτι διαφορετικό και τα ονόματα που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι πάμε για κάτι καλό.

Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για συγκεκριμένες θέσεις, αλλά να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και η ομάδα με μία υγιή κατάσταση να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Ξεκινάμε τα παιχνίδια μας με την ΑΕΚ και είναι καλό ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο περισσότερο έτοιμοι μπορούμε από την πρώτη στιγμή και φυσικά θέλουμε θέλουμε να προχωρήσουμε».

Γουέιντ Χέλιγουελ: «Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που δουλεύω τόσο σκληρά. Και είναι επίσης η πρώτη φορά που παρόλο ότι είναι τόσο αρχή, βλέπω ότι μπαίνουν γερές βάσεις για την ομάδα, με πολλή δουλειά και πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την ομάδα από τον προπονητή μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς δουλεύουμε και όταν θα είμαστε όλοι μαζί θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Πρέπει να βρούμε τη χημεία μας και για αυτό θα δουλέψουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: