Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Γιόνζας Καζλάουσκας: «Το καλύτερο παιχνίδι μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ευρύ 86-54 επί της ΠΓΔΜ, στην πρεμιέρα της Πολωνίας, δεν θα μπορούσε παρά να αφήσει ικανοποιημένο τον Γιόνας Καζλάουσκας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς της Εθνικής μας, ο Λιθουανός τεχνικός υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής, ενώ εξήγησε ότι τα πάντα ξεκίνησαν από την άμυνα.

«Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε την διοργάνωση. Θεωρώ πως κόντρα στην ΠΓΔΜ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ως τώρα. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το θετικό ήταν ότι παρότι πήραμε από νωρίς μια σημαντική διαφορά δεν χαλαρώσαμε και συνεχίσαμε το ίδιο δυνατά. Ο αγώνας με την Κροατία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Για εμάς όλα αρχίζουν από την αρχή. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά, οπότε είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτόν τον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα πρέπει να είμαστε και πάλι πολύ καλοί αμυντικά και να παίξουμε ως ομάδα. Όπως κάναμε και σήμερα», είπε ο Λιθουανός κόουτς.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα αυτόν. Η δυνατή άμυνα που παίξαμε μας έδωσε την ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να «χτίσουμε» από νωρίς μια σημαντική διαφορά. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως γιατί «καθαρίσαμε» νωρίς το παιχνίδι. Μπορεί να μην έμοιαζε δύσκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Απέναντι στην Κροατία θα πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια και να παίξουμε το ίδιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα, γιατί γνωρίζουμε πως όσο προχωράμε οι αγώνες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολοι».

Ο Κώστας Κουφός χαρακτήρισε το ξεκίνημα της ομάδας μας «...Ιδανικό. Παίξαμε όλοι μαζί σαν μία πραγματική ομάδα. Αποδειχτήκαμε πολύ σκληροί για τους αντιπάλους μας. Η ΠΓΔΜ είναι μία καλή ομάδα. Εμείς την κάναμε να δείχνει τόσο ανίσχυρη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Τώρα ακολουθεί η Κροατία, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τη στιγμή που θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο γιατί μέχρι τώρα στο μυαλό μας είχαμε μόνο την πρώτη αντίπαλο. Αν παίξουμε το ίδιο δυνατά στην άμυνα, δεν θα έχουμε πρόβλημα αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: