Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

F1: Παρουσιάστηκε ο Φιζικέλα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζανκάρλο Φιζικέλα με τη μεγάλη παρουσία του στην πίστα Σπα, του Βελγίου, κατάφερε να κάνει τους ανθρώπους της Ferrari να σκεφτούν πολύ σοβαρά την περίπτωση να τον αποκτήσουν. Τελικά, μετά από συνοπτικές διαδικασίες τα επόμενα πέντε γκραν πρι θα βρουν τον Ιταλό στο μονοθέσιο της "scuderia".

Τα τελευταία δημοσιεύματα μπορεί να ήθελαν το τοπίο ανάμεσα στις δύο πλευρές "χλωμό", ωστόσο, όλα πλέον ξεκαθάρισαν με την επίσημη παρουσίαση του Τζανκάρλο Φιζικέλα από τον ιταλικό κολοσσό.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του από τη Ferrari o Φιζικέλα στη βάση της ομάδας στο Φιοράνο δήλωσε:

"Ξεκίνησα την καριέρα μου με τη Μινάρντι το 1996 και προχώρησα μπροστά. Τη στιγμή που είχα εγκαταλείψει το όνειρο της Ferrari, βρίσκω τον εαυτό μου να είναι ένα από τα μέλη της ομάδας και ο επίσημος πιλότος για το GP της Μόντσα. Αισθάνομαι πάντως σαν το σπίτι μου, σαν να ήμουν πάντα εδώ".

Για την πίστα της Μόντσα, όπου και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο κόκκινο μονοθέσιο δε δίστασε να ευχαριστήσει "τον πρόεδρο Μοντετσέμολο, τον Ντομενικάλι και τα άλλα μέλη της ομάδας".
Ενώ συνεχίζοντας είπε: "Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τους το ανταποδώσω. Βρίσκομαι στην Μόντσα να τρέχω για τη Ferrari, ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο με πολλή πίεση, είναι όμως μία πίεση που μου δίνει ώθηση".

"Όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου θα είναι εκεί για να με υποστηρίξουν και με εξιτάρει το γεγονός ότι θα οδηγήσω από το πρωί της Παρασκευής. Την πίστα της Μόντσα τη γνωρίζω καλά, τρέχω εκεί από το 1992 από όταν ήμουν στη F3.

Είναι μία πίστα που σου δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεσαι τι να κάνεις πριν από ένα φρένο στην στροφή όπου τρέχεις γρήγορα. Με διευκολύνει αυτή η πίστα".

Οι επαφές για να πάει στη Ferrari

"Την πρώτη επαφή την είχα την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα πριν την επιβεβαίωση και άρχισα να πιστεύω πραγματικά πάρα πολύ. Το σκεφτόμουν όλη τη νύχτα και την Πέμπτη δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο όμως ξαναβρέθηκα μέσα στη Ferrari, είδα την πολύ μεγάλη θέρμη των μηχανικών και των ανθρώπων της ομάδας".

Συνεχίζοντας αποκάλυψε το άτομο στο οποίο τηλεφώνησε πρώτα, για να του ανακοινώσει την πρόταση της Ferrari:

"Ποιον πήρα πρώτο τηλέφωνο αφού υπέγραψα; Τον πατέρα μου, που είναι ο μεγαλύτερος οπαδός μου και ο οποίος περίμενε με ανυπομονησία την είδηση. Με ρωτούσε, όμως δεν μπορούσα να του πω τίποτα από τη στιγμή που δεν είχε μιλήσει κανείς αρχικά μαζί μου, και υπήρχαν μόνο φήμες και σενάρια".

Για το τι περιμένει στους πεντε τελευταιους αγωνες ο Ιταλός πιλότος δήλωσε:

"Περιμένω να δώσω τη συνεισφορά μου στη Ferrari για αυτό που περιμένουν από μένα, και να μαζέψω όσο το δυνατον περισσότερους πόντους μαζί με τον Κίμι (Ράικονεν) για να φτάσουμε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: