Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Δεν κάνει χρήση ουσιών ο Μπολτ»

Το ντόπινγκ συνεχίζει να μαστίζει τον αθλητισμό και τα κρούσματα στον στίβο είναι πάρα πολλά. Σε ερώτηση γιατί όποιος κάνει σπουδαία επίδοση θεωρείται ότι είναι ντοπέ, ο Μάικ Πάουελ τόνισε: «Γιατί φταίνε αυτοί που πιάσανε. Η Μάριον Τζόουνς με κάνει να αγανακτώ γιατί δεν χρειαζόταν να ντοπαριστεί. Είναι σπουδαία αθλήτρια και δεν το χρειαζόταν. Υπήρξαν λάθος άνθρωποι δίπλα της. Θεωρώ ότι ο προπονητής για μένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Αυτός λέει στον αθλητή να πάρει ουσίες. Δεν χρειάζεται. Πρέπει να κάνεις σκληρή προπόνηση, να είσαι έξυπνος και τυχερός. Η χρήση ουσιών βοηθάει στο να καλύψεις τη γρήγορη προπόνηση. Αν προπονείσαι έξυπνα θα τα καταφέρεις. Η νίκη με χρήση αναβολικών ουσιών είναι κλεψιά. Είναι ψέμα. Αυτό που έχω πετύχει είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα και δεν θα μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό αν ήταν ψέμα. Θα ήθελα να λέω στα εγγόνια μου τι έχω πετύχει, αφού είναι αλήθεια. Μπορώ να καταλάβω αυτούς που παίρνουν ουσίες. Κάποιοι πληρώνουν το τίμημα γι’ αυτό που κάνουν. Ευτυχώς πλέον οι περισσότεροι αθλητές έχουν καταλάβει ότι δεν αξίζει να κάνεις χρήση αναβολικών ουσιών».
Αναφορικά με τον Γιουσέιν Μπολτ ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής ανέφερε: «Θεωρώ ότι δεν κάνει χρήση ουσιών. Τον ξέρω από μικρό παιδί και όλοι μάλιστα έλεγαν ότι είναι σπουδαίο ταλέντο και πρέπει να προσεχθεί. Πιστεύω ότι οι επιδόσεις του είναι λογικές σύμφωνα με το ύψος του, το διασκελισμό του και τη φυσική του κατάσταση. Είναι τοπ αθλητής ακόμη και αν δεν συνεχίσει».

«Μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος»

Ο Μάικ Πάουελ θέλει να γίνει προπονητής του Γιουσέιν Μπολτ στο μήκος και θεωρεί ότι ο Τζαμαϊκανός αν μάθει την τεχνική θα μπορέσει να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ: «Μίλησα στον μάνατζέρ του και τον ρώτησα αν έχει κάνει μήκος και μου είπε ότι είχε κάνει στα 17. Του είπα να τον προπονήσω εγώ. Πιστεύω ότι είναι αυτός που μπορεί να σπάσει το ρεκόρ μου. Και αυτός θέλω να το κάνει. Άλλωστε θα είμαι και εγώ μέρος αυτού του γεγονότος, αφού θα είμαι προπονητής του. Χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρόνια για να μπορέσει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι γρήγορος, ωστόσο χρειάζεται να μάθει την τεχνική», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μπολτ στο γεγονός ότι διασκεδάζει αυτό που κάνει: «Θεωρώ ότι θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Γιουσέιν Μπολτ στο σόου που δίνει. Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Απλώς διασκεδάζει και αυτός πολύ αυτό που κάνει, όπως έκανα κι εγώ. Δεν το βλέπει απλά ως δουλειά. Μακάρι οι περισσότεροι αθλητές να το κάνουν αυτό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει και αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: