Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νέα και ωραία η Αγγλία (vid)!

Νέα και ωραία η Αγγλία (vid)
Όλοι θα προτιμούσαν αυτή η νίκη να είχε έρθει ενάμιση μήνα νωρίτερα, στα προημιτελικά του Euro 2012, αλλά όλα τα εμπόδια βγαίνουν σε καλό και το ίδιο έγινε και με την εθνική ομάδα της Αγγλίας! Ανανεωμένη και με ορεξάτους παίκτες, τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 2-1 των Ιταλών στη Βέρνη και μάλιστα, με ανατροπή στο σκορ!

Σε ένα ματς που οι Τζακ Μπάτλαντ και Τομ Κλέβερλι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα με το εθνόσημο, με πολλές απουσίες και για τις δύο ομάδες σε σχέση με το μεταξύ τους παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ουδέτερη έδρα, το σύνολο του Ρόι Χότζον παρουσίασε λόγους αισιοδοξίας των Άγγλων οπαδών για το μέλλον!

Ο Μάικλ Κάρικ επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, ο Πίρλο έλειπε για τη «σκουάντρα ατζούρα» και η εκδίκηση, τελικά, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ακόμη κι αν επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση…

Ντε Ρόσι το γκολ για τους Ιταλούς, Γιαγκέλκα και Ντεφό αυτά για τους νικητές.


England 2-1 Italy (Friendly) All Goals από goalsarena2012-3


Α’ ημίχρονο:

Και μόνο που η Αγγλία… έπαιξε, σε αντίθεση με ό,τι έγινε τον Ιούνιο στην ίδια αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Euro 2012, θα μπορούσε να αφήσει ικανοποιημένη τον Ρόι Χότζον και να αποτελέσει θετικό οιωνό για τη συνέχεια. Τα «τρία λιοντάρια», έδειξαν να προσαρμόζονται όλο και καλύτερα στις ανάγκες του αγώνα με την εξέλιξή του, αλλά οι Ιταλοί, πολύ καλά οργανωμένοι, δεν άφηναν περιθώρια κίνησης στους παίκτες του Χότζον, που ζορίστηκαν για να φτάσουν στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ντε Ρόσι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά στο 15ο λεπτό, σε μια στιγμή τεράστιας κωλυσιεργίας από την αγγλική άμυνα που ουσιαστικά εξέθεσε τον πολύ καλό, Τζακ Μπάτλαντ, ο οποίος αναγκάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Όσο κι αν το 1-0 για τη «σκουάντρα ατζούρα» έμοιαζε φυσιολογική εξέλιξη στο συγκεκριμένο σημείο, η Αγγλία «χτύπησε» με τον ίδιο τρόπο και στο 37’ πέτυχε το γκολ που θα άξιζε, κυρίως λόγω της ανεβασμένης απόδοσης κι όχι των ευκαιριών. Ο Φιλ Γιαγκέλκα με κεφαλιά από κόρνερ του Λάμπαρντ ισοφάρισε, ενώ ο μέσος της Τσέλσι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, είδε τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ από συρτό σουτ που επιχείρησε.

Β’ ημίχρονο:

Η αδυναμία των Άγγλων να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους με την έναρξη της επανάληψης, έβαλε την Ιταλία σε ρόλο αφεντικού. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος και ο Ματία Ντέστρο ήταν αυτός που ανάγκασε τον Ρούντι – είχε πάρει τη θέση του Μπάτλαντ – να ακουμπήσει πολύ γρήγορα τη μπάλα, απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Λογικό ήταν, οι δύο προπονητές να δοκιμάσουν περισσότερα πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο και η συνέπεια αυτού, ήταν να πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός του αγώνα.

Η Αγγλία, στο 65ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γκάρι Κέιχιλ από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά αυτό ακυρώθηκε για φάουλ που έκανε πάνω στα σπρωξίματα μέσα στην περιοχή, ο Τζόλεον Λέσκοτ. Ο Μάικλ Κάρικ στην επιστροφή του στην εθνική ομάδα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την αποχώρηση του Λάμπαρντ από τον αγωνιστικό χώρο και στο 72’, ο Λέσκοτ έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται! Από ασταθή απόκρουση του Πελούσο, ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, αλλά προ κενής εστίας, την έστειλε στο δοκάρι! Η νίκη για την Αγγλία, ήρθε από πανέμορφη ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ του Ντεφό στο 80’, εφόσον είχε προηγηθεί απομάκρυνση της μπάλας πάνω στη γραμμή από τον Μπέρτραντ και γρήγορη αντεπίθεση από τον Τζέιμς Μίλνερ!

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: