Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Όλοι οι διεθνείς έχουν τη στόφα του βασικού!!

Το μεγαλύτερο κέρδος της Εθνικής ομάδας που νίκησε 3-2 στο Όσλο τη Νορβηγία δεν ήταν τα τρία γκολ που πέτυχε στην επίθεση, ούτε και η νίκη που σημειώθηκε επί ενός αξιόλογου αντιπάλου. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Όλοι οι διεθνείς έχουν τη στόφα του βασικού!
Δεν είναι καν η αλλαγή του συστήματος του Σάντος από 4-3-3 στο α΄ ημίχρονο σε 4-4-2 στην επανάληψη, όπου η άμυνα βελτιώθηκε έχοντας μπροστά της δύο αμυντικά χαφ (Κατσουράνη – Τζιόλη).

Το κέρδος αυτής της Εθνικής έχει να κάνει με το γεγονός ότι όποιο ποδοσφαιριστή κι αν καλέσει ο Φερνάντο Σάντος για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο είναι έτοιμος να δώσει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του για να καθιερωθεί.

Ο Δημούτσος και ο Σιόβας για παράδειγμα, που μπήκαν στο 81΄ και έπαιξαν δεν έπαιξαν 15 λεπτά, φάνηκε σα να είναι μέλη αυτής της ομάδας εδώ και χρόνια! Ο Δημούτσος κάλυψε όλους τους χώρους του κέντρου κι ο Σιόβας έπαιξε αριστερό μπακ, χωρίς να φανεί κάποια χτυπητή αδυναμία.

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ούτε λόγος. Μπήκε στην ομάδα στην Πολωνία, λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ και έκτοτε αγωνίζεται σα να ο βασικός στόπερ της Εθνικής. Πιο βασικός κι από τον Αβραάμ και τον Παπασταθόπουλο!

Ο Σπυρόπουλος επέστρεψε στα αριστερά, λόγω του τραυματισμού του Χολέμπας κι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το ίδιο και ο Βύντρα που αντικατέστησε τον Τοροσίδη.

Ο Φορτούνης έπαιξε βασικός και έκανε ένα μεστό παιχνίδι, αλλάζοντας πλευρές με τον έμπειρο Σαλπιγγίδη.

Ο Μήτρογλου από την άλλη, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της μεγάλης Εθνικής, ήταν ουσιαστικός γιατί δεν έκανε το παιχνίδι που τον είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Προσπαθούσε να κάνει πάσες με μία επαφή, χωρίς να κουβαλάει τόσο πολύ τη μπάλα.

Είναι βέβαια, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Γιατί ενώ έχασε ένα… άχαστο γκολ στο 53΄, μετά από τρία λεπτά ξετίναξε τα δίχτυα της Νορβηγίας με ένα φοβερό αριστερό κεραυνό!

Σε κάθε περίπτωση από το 2004 και μετά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βλέπουν την Εθνική ομάδα όχι ως αγγαρεία, όπως κάποτε, αλλά ως μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να πιάσουν από τα μαλλιά για να εξελίξουν την καριέρα τους.

Κι αυτή η αλλαγή νοοτροπίας έχει βοηθήσει τα μέγιστα την Εθνική, που κερδίζει συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μουντιάλ.

Βεβαίως, οι αγώνες κόντρα σε Βοσνία (νίκη 2-0 επί της Ουαλλίας) και Σλοβενία (νίκησε 3-1 τη Δανία) θα είναι δύσκολοι στη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ, αλλά με Καραγκούνη, Αβραάμ, Γκέκα και Χολέβας, που έλειπαν από το Όσλο, η Εθνική θα παλέψει κάθε παιχνίδι για να φτάσει στη Βραζιλία.
 
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: