Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η εκδίκηση της Αργεντινής (video)

Η εκδίκηση της Αργεντινής (video)
Ρεβάνς, έστω και σε ανεπίσημο ματς, από τη Γερμανία για τη συντριβή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 (4-0) πήρε η Αργεντινή. Η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια επικράτησε εύκολα των «πάντσερ» στη Φρανκφούρτη (μπροστά σε 49.000 θεατές) με 3-1. Ελαφρυντικό για τους ηττημένους αποτελεί το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα από το 30’, αλλά και οι σημαντικές απουσίες των τραυματιών Σβαϊνστάιγκερ, Νόιερ, Γκόμεζ, αλλά και του Λαμ που περιμένει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

Όλα κρίθηκαν στο ημίωρο, όταν ο Τσίλερ ανέτρεψε τον εβρισκόμενο σε προφανή θέση για γκολ Σόσα, που κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Γερμανού γκολκίπερ. Ο Μέσι δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Τερ Στέγκεν, που πέρασε σαν αλλαγή, αλλά το αριθμητικό πλεονέκτημα της Αργεντινής έκανε τη διαφορά στη συνέχεια.




Το σκορ άνοιξε με αρκετή δόση τύχης για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν από το κόρνερ του Ντι Μαρία ο Κεντίρα στην προσπάθειά του να διώξει έκανε… τσαφ και αιφνιδίασε τον Τερ Στέγκεν.




Ο Μέσι πήρε το αίμα του πίσω στο 52’, όταν ο Ιγκουαΐν γύρισε από αριστερά την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με δυνατό πλασέ έγραψε το 2-0.




Κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου της Αργεντινής αποτέλεσε το γκολ του Ντι Μαρία, ο οποίος στο 73’ κεραυνοβόλησε από 30 και πλέον μέτρα τη γερμανική εστία.




Οι γηπεδούχοι κράτησαν τα προσχήματα μειώνοντας στο 81ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά του Χέβεντες μετά από σέντρα του Γκέτσε.




Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Τσίλερ, Μπόατενγκ, Χούμελς (25’ Χέβεντες), Μπαντστούμπερ, Σμέλτσερ, Λ. Μπέντερ (74’ Γκέτσε), Κεντίρα (69’ Γκουντογκάν), Μίλερ (32’ Τερ Στέγκεν), Εζίλ (69’ Κρόος), Ρόις, Κλόζε (62’ Σούρλε).

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα (69’ Καμπανιάρο), Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Γκάγκο, Μασεράνο (79’ Μπράνα), Ντι Μαρία (73’ Γκουινάσου), Σόσα (46’ Αγκουέρο), Μέσι, Ιγκουαΐν.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: