Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο... τορπιλισμός του Όσλο!!

Το πρώτο γκολ του Κώστα Μήτρογλου με την φανέλα της Εθνικής στο Ούλεβαλ του Όσλο κοντρα στη Νορβηγία ήταν ένα από τα πιο όμορφα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια από επιθετικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ο... τορπιλισμός του Όσλο!
Ήταν ο... τορπιλισμός του Όσλο από τον Μητρογκόλ! Φυσικά και ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού είναι ικανός για όλα. Για το καλύτερο και το χειρότερο. Διότι όπως σκόραρε στο 56΄ ένα υπέροχο γκολ, έχασε ένα... άχαστο τρία λεπτά νωρίτερα.
Αυτός είναι όμως, ο Κώστας Μήτρογλου και τον ξέρουν πια οι προπονητές του και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό (όπως και ο Δώνης πέρυσι στον Ατρόμητο). Το θέμα είναι ότι η Εθνική δείχνει να έρχεται με... κεκτημένη ταχύτητα από το Euro 2012.

Και καλά κάνει γιατί θα χρειαστεί να μοχθήσει αρκετά για να βρεθεί στο Μουντιάλ και στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014. Γιατί η Λετονία και η Λιθουανία, κόντρα στις οποίες ξεκινά η προκριματική φάση, μπορεί να μην είναι φόβητρο, αλλά η Βοσνία και η Σλοβακία χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Οι Σλοβάκοι κέρδισαν 3-1 τη Δανία στο Οντένσε και η Βοσνία 2-0 την Ουαλλία, επίσης εκτός έδρας, στα τελευταία φιλικά πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους. Ευτυχώς που το πρόγραμμα φέρνει Βόσνιους και Σλοβάκους αντιπάλους μας τον Οκτώβριο κι όχι στα πρώτα ματς του Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική έπαιξε απελευθερωμένη στο Όσλο και πέτυχε τρία γκολ, αφού ενδιαφέρθηκε περισσότερο να δείξει τις επιθετικές αρετές της με Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Φορτούνη. Κατσουράνης, Τζιόλης και Μανιάτης έκοβαν κι έραβαν στο κέντρο, ενώ οι Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα με τον Καρνέζη στα δοκάρια.

Ο Σάντος ξεκίνησε με 4-3-3 και στην επανάληψη το μετέτρεψε σε 4-2-3-1. Ο Βύντρα μπήκε αντί του Τοροσίδη και ο Νίνης αντί του Μανιάτη. Κατσουράνης και Τζιόλης έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, Σαλπιγγίδης και Φορτούνης στα πλάγια, κεντρικός ο Νίνης και ο Μήτρογλου στην κορυφή αντί του Σαμαρά.

Αργότερα είδαμε και τους Σιόβα και Δημούτσο αντί των Σπυρόπουλου και Τζιόλη. Το θετικό στην εμφάνιση της Εθνικής είναι ότι όσοι αγωνίστηκαν κράτησαν τις θέσεις τους και ακολούθησαν τις οδηγίες του Σάντος.

Μπορεί το κέντρο της άμυνας να είχε κάποια προβλήματα στο α΄ ημίχρονο, αλλά είναι αρχή της σεζόν και η ομάδα λειτουργεί πάντα καλύτερα στην άμυνα όταν παίζει με δύο αμυντικά χαφ, όπως στην επανάληψη.

Θυμίζω ότι από την Εθνική απουσιάζουν ο Γιώργος Καραγκούνης, που ψάχνει ομάδα, ο Φάνης Γκέκας, που μόλις πήγε στην Ισπανία και ο Χολέβας με τον Αβραάμ που είναι τραυματίες.

Η μαγιά υπάρχει και η όρεξη περισσεύει γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές παίζουν πλέον σε μια Εθνική όχι από αγγαρεία, αλλά επειδή έχουν να κερδίσουν πράγματα. Αυτό που εγώ θεωρώ ιδανικό στο ξεκίνημα είναι η συγκομιδή 6 βαθμών κόντρα σε Λετονούς και Λιθουανούς. Κοντός ψαλμός...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: