Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Υπάρχουν δύο Τοροσίδηδες;

Κι ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό έχει στραφεί στο ζήτημα της μεταγραφής του Μιραλάς, χθες είδαμε τον Τοροσίδη, συμπτωματικά άλλο ερυθρόλευκο υποψήφιο προς πώληση, να κάνει ένα ακόμη κατά κοινή ομολογία καλό παιχνίδι με την εθνική ομάδα στη φιλική νίκη της στη Νορβηγία. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Υπάρχουν δύο Τοροσίδηδες;
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε στο α’ ημίχρονο στο Όσλο, όπως κι ο Μανιάτης, και πρόλαβε σε αυτό το ημίχρονο να σκοράρει ένα όμορφο (όσο και τυχερό είναι αλήθεια γκολ) με μία φαρμακερή σέντρα-σουτ, να δημιουργήσει το δεύτερο (αυτό που έβαλε ο Κυριάκος με τον… ώμο) με μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ και να έχει κι άλλη μία σέντρα-μισό γκολ, εκεί που ο Φορτούνης έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας. Ειδικά τόσο καλή εκτέλεση φάουλ από τον Τοροσίδη εγώ δεν είχα ξαναδεί. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι τον Τόρο γενικά να εκτελεί φάουλ, αλλά τέλος πάντων.

  Τώρα, που θέλω να το πάω. Στη διαφορά απόδοσης που συνήθως βλέπουμε ανάμεσα στον Τοροσίδη της εθνικής και στον Τοροσίδη του Ολυμπιακού τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, δηλαδή από το χειμώνα του 2009. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι στην εθνική ο Τόρο είναι γενικά καλύτερος απ΄ ότι είναι στον Ολυμπιακό. Όχι ότι δεν έχει κάνει και μεγάλα παιχνίδια στον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα-μην κρυβόμαστε, είναι μία ασφάλεια για την άμυνα και μία δύναμη για την επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας.

  Όμως, για την αξία του και την εμπειρία του, πια, θα περίμενε κανείς να δίνει ακόμη μεγαλύτερες βοήθειες στην ομάδα του. Ακόμη και τα γκολ του αν δούμε, θα διαπιστώσουμε ότι στον Ολυμπιακό έχει πάνω από 150 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με 14 γκολ, ενώ στην εθνική σε 49 εμφανίσεις έχει 7 γκολ.

  Και για να καταλήξω κάπου. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ίδιος ο Τοροσίδης θα πρέπει νομίζω να προβληματιστούν και να το δουν καλύτερα το θέμα της διαφοράς απόδοσης, που πολλές φορές βλέπουμε ανάμεσα στα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό και σε εκείνα της εθνικής. Γιατί για να υπάρχουν δύο… Τοροσίδηδες είναι κομματάκι δύσκολο!

  Ιδιαίτερα φυσικά εάν θέλουν να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, που μέχρι στιγμής διαρκεί 5,5 χρόνια κι έτσι ο Τόρο είναι ο παλιότερος παίκτης της ομάδας.
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: