Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κερμανίδης: «Να μείνει προσγειωμένος και θα πάει ψηλά ο Δεληγιαννίδης»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Κερμανίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες, αλλά και στην πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κερμανίδης:

Για τον Δεληγιαννίδη:

«Ο Παναγιώτης πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και του δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθεί και να μάθει πολλά πράματα. Ξαφνικά από τις ακαδημίες βρέθηκε να παίζει στην Τούμπα και να σκοράρει. Πρέπει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τον προπονητή του και θα φτάσει ψηλά. Ο Παναγιώτης δεν πήγε απροετοίμαστος στον ΠΑΟΚ, είναι σε υψηλό επίπεδο και θα διδαχτεί πολλά ακόμα πράγματα. Μετά από μετρήσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι έτοιμος να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του:

«Είναι θρασύς στο παιχνίδι του, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια, δυνατός και μπορεί να παίξει σε δύο-τρεις θέσεις. Έχει συχνή επαφή με την εστία και πιστεύω πως όλα αυτά είναι αρκετά».

Για το ότι υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες:

«Έχουμε και άλλα παιδιά από πίσω, η ακαδημία λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια και θα βγούνε από αυτήν και άλλοι καλοί παίκτες. Ο Σουνάς που παίζει στον Άρη είναι πολύ καλός και η ακαδημία δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Εγώ εδώ και πολλά χρόνια μιλάω για τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς έρχονται οι ξένοι προπονητές και φέρνουν ξένους παίκτες και όχι έλληνες. Αυτό που γίνετε τώρα έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια, πρέπει να εμπιστεύονται τους νέους και να τους δίνουμε ευκαιρίες».

Για τον Σουνά:

«Ο Σουνάς είναι διεισδυτικός παίκτης και μπορεί να παίξει είτε πίσω από τον φορ είτε στη κορυφή. Πιστεύω πως έχει όλα τα προσόντα να πετύχει».
Για τον ΠΑΟΚ:
«Στον ΠΑΟΚ έγιναν πολλές αλλαγές, ήρθε νέος προπονητής, ήρθαν πολλά νεαρά παιδιά. Εγώ πίστευα και πιστεύω στον ΠΑΟΚ και νομίζω πως φέτος δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει κάποιους έμπειρους παίκτες και πάνω σε αυτούς θα βασιστεί ο προπονητής μαζί με του νεαρούς που προστέθηκαν φέτος στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ φέτος λειτουργεί με πρόγραμμα και συγκεκριμένο προγραμματισμό αυτό δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Εύχομαι να έρθουν και τα αποτελέσματα γιατί αυτό είναι που μετράει για τον κόσμο».

Για την φιλοσοφία που περνάει ο Δώνης στην ομάδα:

«Είναι πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας ο Δώνης ξέρει τι θέλει, έτσι έπαιζε άλλωστε και στον Ατρόμητο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να μπει στους ομίλους για οικονομικούς κυρίως λόγους και με την έλευση του Σαββίδη αλλάζει πλέον σελίδα ο ΠΑΟΚ

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ:

«Μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη η ομάδα. Οι δύο προσθήκες που έγιναν είναι καλές. Ο Λόρενς είναι πολύ καλός, κινητικός και πιστεύω θα βοηθήσει την ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: