Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Με ενδιαφέρει η Εθνική»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Σάκης Τσιώλης. Μίλησε μεταξύ άλλων για την Εθνική ομάδα, το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν θα ήθελε να προπονήσει την Εθνική ομάδα:
«Το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ και σε ένα γκάλοπ που έγινε σε ένα σαιτ με βγάζει πρώτο, κάτι που με χαροποίησε. Είχα μια δύσκολη χρονιά, δεν είμαι στα γήπεδα και χάρηκα πολύ. Ο Έλληνας προπονητής πλέον είναι απόλυτα καταρτισμένος και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η Εθνική ομάδα. Ο ομοσπονδιακός πρέπει να διδάσκει παντού και έχει πάρα πολύ δουλειά. Ένας Έλληνας είναι η ιδανική περίπτωση αυτή τη στιγμή. Ρώτησαν ανεπίσημα κάποιους προπονητές αν ενδιαφέρονται και ήμουν μέσα σε αυτούς. Εγώ είμαι ένας από τους προπονητές που είναι ψηλά στη λίστα της UEFA. Είναι ύψιστη τιμή να φορέσεις τη φόρμα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας. Ως ποδοσφαιριστής το σήμα της Εθνικής το φόρεσα μόλις 4 φορές όμως από την επαρχία ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις Εθνική».
Για την φετινή χρονιά:
«Ξεκίνησε η χρονιά με καλές προϋποθέσεις με μια οργανωμένη ομάδα αλλά δεν κολλήσαμε και ο καθένας χάραξε τον δρόμο του».
Για την Εθνική ομάδα:
«Είναι απλά τα πράγματα. Η Εθνική έκανε ένα ατυχές τουρνουά και δεν οργανώθηκε καθόλου για αυτά τα παιχνίδια. Πήγαμε στο παιχνίδι με την Ρουμανία και δεν είχε γίνει ούτε ένα φιλικό. Δεν έγινε καθόλου προετοιμασία».
Για τις αποζημιώσεις που έχει πάρει ο Ρανιέρι:
«Ένας προπονητής ότι αποζημίωση και να πάρει θέλει να πετύχει. Το παράξενο της υπόθεσης ήταν αφού δεν είχε γίνει προετοιμασία γιατί ανακοινώθηκε ο Ρανιέρι πριν το Μουντιάλ; Γιατί δεν πήγε με την έτοιμη ομάδα του Μουντιάλ και αφού εξασφάλιζε την πρόκριση να δοκίμαζε τους δικούς του παίκτες με το δικό του στυλ».
Για το γεγονός πως δεν συμμετέχει στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου:
«Είναι μέρος της δουλειάς ενός προπονητή να μιλάει. Σίγουρα δεν είμαι μέσα στα κυκλώματα. Αν είχα από την άλλη πλευρά τις δημόσιες σχέσεις θα μπορούσα να ήμουν στον Ολυμπιακό ή στην Εθνική ομάδα. Ίσως ακούγεται εγωιστικό αλλά βγήκα 4 φορές προπονητής της χρονιάς και είχα και τον ανώτατο βαθμό στην προπονητική σχολή».
Για την διακοπή του πρωταθλήματος:
«Πρώτα απ’ όλα υπάρχει θέμα της διαχείρισης της προπόνησης. Ο προπονητής δεν ξέρει τι να κάνει. Αν αυτό συνεχιστεί και τρίτη βδομάδα χάνεται η συνοχή και ο ρυθμός. Από αυτό πλήττονται οι ομάδες που ήταν μπροστά. Πάντα βέβαια υπάρχει ένα πλάνο στο μυαλό ενός προπονητή για να έχει η ομάδα ετοιμότητα. Έπρεπε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να βρεθούν οι υπαίτιοι. Στο χαμό του παιδιού, του Μπλιώνα ,στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση. Αν το διακόπταμε θα γινόταν ένα μπάχαλο. Πότε θα βρει αυτό το πρωτάθλημα ρυθμό»;
 Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα:
«Ήταν μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, μπορεί να το ξεπεράσει αλλά θα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα η νίκη του ΠΑΟΚ».
Για το αν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει η ομάδα να βοηθηθεί».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: