Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Πρωτοφανή πράγματα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Ευάγγελος Γραμμένος και μίλησε για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Παρακολουθώ στενά τα γεγονότα γιατί έχω υποχρέωση. Αυτό που αγαπάμε πλέον δεν μπορούμε να το χαρούμε. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και τον έχουμε ξεγυμνώσει όλους. Συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα και δεν τα έχουμε δει αλλού. Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως η απίστευτη κατρακύλα της Εθνικής. Αν δεν προκριθεί η Εθνική ομάδα θα χαθούν σημαντικά κεφάλαια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».
Για τις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η ΕΠΣΜ:
«Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Το ζήτημα δεν είναι η πρόθεση αλλά η δυνατότητα που έχει κάποιος. Είμαστε μια Ένωση και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Αυτό το γεγονός το έχω καταγγείλει πάρα πολλές φορές και δεν πρέπει να αποφασίζουν 57 άνθρωποι. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σε μια έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας. Δεν θα γίνει όμως ποτέ τίποτα. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των Ενώσεων. Στις Γενικές Συνελεύσεις τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Είναι ένα σύστημα που εξυπηρετείται από πρόσωπα που είναι πρόεδροι των Ενώσεων. Μέσα από την διεύρυνση μπορούν να παρθούν διορθωτικά μέτρα. Επιπλέον, πρέπει να βοηθήσει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Βλέπω μια προχειρότητα και μια επιδερμικότητα. Τώρα αναβλήθηκαν οι αγωνιστικές για να φτιάξει η κατάσταση. Αν δεν φτιάξει η κατάσταση δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Τα ερασιτεχνικά γιατί γίνονται κανονικά; Αυτές είναι ενέργειες πανικού και δεν μπορώ να καταλάβω την σκοπιμότητα».
Για το αν μπορεί να καταργηθεί άμεσα η διοίκηση της ΕΠΟ:
«Το θέμα είναι το πρακτικό. Ακόμα και να πάρουμε την πρωτοβουλία μαζί με άλλες ενώσεις δεν θα γίνει τίποτα. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Επίσης, η πολιτεία κωφεύει και δεν κάνει τίποτα. Διαλύεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν γίνεται τίποτα. Τον κ. Ανδριανό δεν τον ξέρω και ούτε πρόκειται να το μάθω. Περίμενε τις προάλλες να πεθάνει ο άνθρωπος για να αναβάλλει τις αγωνιστικές. Η δικαιοσύνη πρέπει να κινήσει όλες τις διαδικασίες και να δούμε τι μέλη γενέσθαι στην κύρια ανάκριση στο θέμα του Κορέα. Αυτά τα ζητήματα είναι εθνικής διάστασης και θα πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να τα δει κατά προτεραιότητα. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο γιατί οι παρενέργειες είναι άμεσες, σημερινές και αυριανές. Κινήστε τις διαδικασίες να δοθεί άπλετο φως. Μπορώ να καταλάβω τον κάθε φίλαθλο που οργίζεται. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και με τον τρόπο που παίρνει. Βιαστικές κινήσεις με δυναμική μόνο στα λόγια δεν προσφέρουν τίποτα. Πρέπει να γίνει αυτό που θέλουμε όλοι. Δεν νομίζω πως γίνεται να πάμε παρακάτω. Δεν θέλω να γίνει κάτι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Ότι πρέπει να γίνει πρέπει να είναι συντονισμένο».
Για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Μετά από όλα αυτά οι παρενέργειες είναι αρνητικές και επηρεάζουν και την υπόσταση της ΕΠΟ. Πλέον, θα είναι οικονομικό το πρόβλημα και γενικότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποιος εκλέγεται να διοικήσει το ποδόσφαιρο, αν δεν μπορεί δεν είναι κακό να πει πως δεν μπορεί».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: