Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δεν… πεθαίνει η Ρεάλ!!

Τι κι αν έχανε με 9 στο 37'; Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της στο Κάουνας και ανατρέποντας την κατάσταση, επικράτησε 68-66 της Ζαλγκίρις. Μοιραίος ο Άντερσον για τους ηττημένους.

Δεν… πεθαίνει η Ρεάλ!
Επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα η Ρεάλ Μαδρίτης! Σε μια μονομαχία… μέχρι τέλους κι ενώ χρειάστηκε να ανατρέψει διαφορά εννιά πόντων (56-65), η βασίλισσα έριξε στο… καναβάτσο την μαχητικότατη Ζαλγκίρις Κάουνας, επικρατώντας 68-66!

Οι Μαδριλένοι έφτασαν στο 5-1 το ρεκόρ τους, ενώ απ’ την άλλη οι Λιθουανοί είναι στο 3-3 και συνεχίζουν τη μάχη τους για πρόκριση στο top-16. Μοιραίος για τους ηττημένους ο μέχρι τότε κορυφαίος τους, Άντερσον (21π.) που αστόχησε στην εκπνοή σε σουτ δύο πόντων που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Από τους νικητές, ξεχώρισε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 14 πόντους, ενώ αυτοί που έκαναν την ανατροπή ήταν οι Γιουλ (11π.) και Νοτσιόνι (11π.). Στους 4 πόντους ο Μπουρούσης, αλλά είχε ισάριθμες τάπες και 9 ριμπάουντ.


Το ματς:

Run and gun τα πρώτα λεπτά, με «μουρλό» ρυθμό, με αστοχία από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης και τον Γιανκούνας παίρνοντας συνεχόμενες προσπάθειες, έβαλε σε θέση οδηγού την Ζαλγκίρις Κάουνας (10-4). Ο Λιθουανός διατήρησε την ομάδα του στο +5 στα μισά της περιόδου (14-9), αλλά κάπου εκεί μπήκε… φρένο! Με την άμυνα να πνίγει τους γηπεδούχους (έμειναν άποντοι 4 λεπτά), με τον Ματσιούλις να «βομβαρδίζει» χωρίς σταματημό και τους Νοτσιόνι, Σέρχιο να δίνουν έξτρα λύσεις, η βασίλισσα έτρεξε σερί 0-15(!) και όχι μόνο προηγήθηκε για πρώτη φορά, αλλά το έκανε και με διψήφια επίπεδα (14-24).

Αφού ξεπέρασαν το σοκ, οι Λιθουανοί θέλησαν να μαζέψουν τη διαφορά και το πέτυχαν. Μειώνοντας λοιπόν σε 26-32 διατηρήθηκαν στο… κόλπο και δεν επέτρεψαν στους Μαδριλένους να στήσουν κάποιο πρόωρο «πάρτι». Με τον κόσμο να δημιουργηθεί καυτή ατμόσφαιρα, η Ρεάλ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Κι όσο δεν έβρισκε, τόσο η Ζαλγκίρις έπαιρνε τα πάνω της και πλησίαζε (33-36). Κι όχι μόνο πλησίαζε, αλλά τελικά έπιασε την αντίπαλό της στην ανάπαυλα (38-38) με τον Άντερσον να είναι… καταλύτης (έχοντας 14 πόντους).

Έστω και αγχωτικά, έστω και δύσκολα η Ρεάλ κρατούσε ένα μίνι προβάδισμα. Που επ’ ουδενί δεν ήταν ασφαλές. Ο Άντερσον όμως παρέμενε «καυτός» και το τρίποντο του Γιανκούνας έφερε μετά από πολύ ώρα τη Ζαλγκίρις σε θέση ισχύος (52-49). Τα πράγματα είχαν γίνει σκούρα για τους παίκτες του Λάσο που δε μπορούσαν ούτε να παίξουν το γνωστό επιθετικό μπάσκετ τους, ούτε και να σταματήσουν τα «βαριά χαρτιά» των Λιθουανών. Και με το 57-53 στο 30’ οι φίλοι των γηπεδούχων στις εξέδρες είχαν κάθε λόγο να… ζητωκραυγάζουν.

Τα είχαν χαμένα οι Μαδριλένοι. Τα λάθη και η αστοχία τους δεν έμειναν ατιμώρητα! Η Ζαλγκίρις μυρίστηκε… αίμα και όρμισε για να τελειώσει τη βασίλισσα, ανοίγοντας τη διαφορά στο +9 (65-56), στα 3:38’ για τη λήξη του αγώνα. Και κάπου εκεί το... τσιπάκι άλλαξε. Άλλωστε ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι... νίκησε τη Ρεάλ πριν καν τελειώσει το ματς; Ο Γιουλ σκόραρε πρώτος, ο Νοτσιόνι τον... ακολούθησε, η σκυτάλη πέρασε ξανά στον Ισπανό και από εκεί στον Αργεντινό. Και κάπως έτσι το -9... έγινε +1 (65-66), παγώνοντας για τα καλά τους θεατές! Προς στιγμήν ο Μπουρούσης έκανε τάπα και απέτρεψε το εκ νέου προβάδισμα των γηπεδούχων, στη συνέχεια όμως ο Γιανκούνας πήγε στη γραμμή των βολών, πετυχαίνοντας μόνο τη μία (66-66). Η τελευταία επίθεση ήταν για τους Ισπανούς (9''), αλλά ο Σέρχιο κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στις δύο βολές και η Ζαλγκίρις είχε την ευκαιρία σε 4,6'' να στείλει είτε το ματς στην παράταση, είτε να νικήσει. Έλα, όμως, που ο μέχρι τότε κορυφαίος της, Άντερσον έγινε... μοιραίος (αστοχώντας σε δίποντο), με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ισπανίας να αποδράσουν με το διπλό, 66-68!

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 38-38, 57-53, 66-68

Ζαλγκίρις Κάουνας: Λεκαβίτσιους 2, Καρινιάουσκας 2, Σονγκάιλα 6, Λιπκεβίτσιους 4, Γιανκούνας 17, Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 6, Άντερσον 21, Ουλανόβας 4

Ρεάλ Μαδρίτης: Νοτσιόνι 11, Ματσιούλις 9, Ρέγες 4, Σέρχιο 14 (7 ασίστ), Αγιόν 7, Κάρολ 4, Γιουλ 11, Μπουρούσης 4 (9 ριμπάουντ, 4 τάπες), Σλότερ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: